Stukad fot och kryckor…

Jag fick kryckor! Helt galet faktiskt men så är det. Min fot är stukad, blå och svullen men tack och lov inga trasiga leder, sprickor eller brutna ben…


Olyckan med hästen inträffade igår under en inspelning av Bonde söker frus julspecial. Vi befann oss i Skåne hos Thilde Höök. Efter att vi ridit instäffade det oturliga. Hästan stampade mig med full kraft på foten och då hästen 400 kilo får det så klart en del konsekvenser… Min fot svällde upp kraftigt direkt, blev blå och jag blev av vårdcentralen tillsagd att uppsöka Danderyds akut för röntgen.

Och det blev många timmar på sjukhuset, kom inte hem förrän strax innan 11 på kvällen. En led såg misstänkt skadad ut och därför fick jag stanna kvar för ytterligare en röntgen i form av datortomografi. Läkarna tar allvarligt på skador orsakade av hästar just för att de är så kraftfulla och tunga. Tack och lov var det trots allt inga trasiga leder, sprickor eller brutna ben. Jag har en stukning, foten är blå och svullen – och jag fick kryckor!


Jag sa till läkaren att jag är superbra på att halta men hon insisterade ändå på kryckor… så idag har jag varit hos bonden Jennifer i Falkenberg på inspelning – med kryckor. 🙂 Det kan ta 3-4 veckor innan foten är helt bra igen men jag känner ändå hopp. Jag får belasta i den mån jag kan och när jag nu vet att det inte är stora skador så känns allt trots allt bra. Jag mår med andra ord toppen men ser ut som en skadskjuten kråka. 🙂

Läs om vår kommentarspolicy