Hemgjord glögg och julcocktail!

Varje år gör vi vår egen julglögg. Otroligt god blir den, receptet kommer här längre ner. Förra året så gjorde något nytt med glöggen som jag gärna vill tipsa om – nämligen en julcocktail baserad på vår Jacobs hemgjorda glögg och bubbel. Det blir lite som en slags glöggbellini 🙂

Så här fin är den dessutom – nu ska jag berätta hur vi gör den!


Glögg kan man göra på många olika recept men vi har blandat oss fram till det vi tycker är den bästa. Hemligheten bakom är julkryddor som kanel, pommerans, kardemumma som kokas i julöl. Däri blandas fikon, russin och sviskon. Sedan spetsas det hela med konjak och vodka och toppas med glödgat socker. Därefter får det stå och dra i 24 timmar.


Dags att provsmaka årets glögg – efter att den stått och vilat i ett dygn…

Denna blir ju ganska stark och kan med fördel drickas som snaps eller blandas ut – eller användas för att göra en julcocktail som vår eget Nissebrus. På bilden ser ni en annan variant av glögg som Jacob gjorde 2015 också väldigt god. – se receptet HÄR .

Vill ni sedan testa göra vår julcocktail på glöggen så gör ni det enkelt så här: häll upp lite av den hemgjorda glöggen i fina martiniglas…

…och toppa sedan med bubbel i form av en enklare champagne eller prosecco.

Garnera med en tunn skiva apelsin och kanelstång och pudra på lite kanel.

Färdig att servera! Givetvis ska man alltid servera en alkoholfri variant också. Saftglögg och cider borde gå bra tänker jag.


I helgen bjöd vi på årets första glögg ute på terasssen. Så härlig stämning och otroligt trevligt. Se mer bilder HÄR.
Önskar er nu en fin början på veckan! Kram Linda

Läs om vår kommentarspolicy