DSC_0146

Pannkakor till frukost kan verkligen vara så himmelskt gott. Det är inte så ofta vi hinner med att göra det till vardags men dagar som idag, då jag inte har jobb förrän vid lunch så gräddar vi frukostpannkakor.

DSC_0819

DSC_0128

Barnen vill oftast ha vanliga pannkakor men av  hälften av smeten gör jag bananpannkakor med kruskakli, havregryn och linfrö. Det blir så otroligt gott och så är det lite nyttigare. 🙂

Det är både snabbt och enkelt gjort. Jag gör en vanlig smet på 2 ägg, 3 dl vetemjöl, en nypa salt och 6 dl mjölk. Vispar i hop allt med hälften av mjölken först och sedan resten så det inte blir klimpigt. Sedan när jag gräddat pannkakor av hälften så tillsätter jag en halv mosad banan, lite havregryn, en msk kruskakli, en tsk krossade linfrön. Därefter gräddar jag så tunt som möjligt.

DSC_0147

De är godast varma och jag brukar äta dem med färska bär, hallon eller blåbär, och lite kanel. En kopp kaffe och färskpressad hemmagjord juice till detta och du har en helt underbar frukost. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: