mina I går hade Wilhelmina 5-årskalas, 25 barn på besök, strålande sol och bästa tänkbara tema – pirater och djur… DSC_0002

Innan gästerna kommer hissas förstås flaggan… Jolly Roger.

DSC_0012 DSC_0015 DSC_0013

Roligt så klart att så många barn vill komma men tur ändå att solen sken. Utomhus är det så mycket lättare att duka och ha roliga lekar. Det kan ju bli rätt livat med 25 glada ivriga 5 – åringar 🙂 Wilhelmina hjälpte till att du och göra för kalaset, svart duk, piratballonger, dödskalle på bordet och annat piratfint. Det här vita partytältet vi har köpte jag för ett par år sedan på Jula – vilken bra investering! Både snyggt och praktiskt – skyddar mot både regn och sol.  Här inne dukar man lätt upp för 25 barn. Tips för alla som planerar barnkalas i trädgården.

DSC_0100 DSC_0035

Min vän Bo Jonsson, djurexepert på Skansenakvariet, kom med några av sina husdjur för att fira Wilhelmina. En skäggödla, en boaorm, en chiliensk fågelspindel och en liten krokodil. Gissa om Wilhelmina var lycklig – alla hennes favoritdjur på en och samma gång. DSC_0029   DSC_0169

Bosse berättade om alla djuren för barnen och de lyssande storögt. Efteråt fick de välja vilket djur de vill hålla, en och en, försiktigt. Det var verkligt lyckat. Kul med djur tycker ju jag och Bosse är så kunnig och bra på att berätta så det blir spännande och intressant.  DSC_0036

Så fin den här lilla! Ser nästan ut som den är gjord i plast men tro mig, denna är i allra högsta grad levande 🙂 DSC_0093kkkk

Jag gillar ormar men just den här rackaren blev stundtals blev lite väl närgången… särkilt som jag ju skulle fotografera alla barnen med sina små gosedjur. Den var lite i vägen kan man väl säga 🙂

DSC_0219 2

DSC_0227

Vi hade en lång spännande skattjakt med nio olika stationer där barnen var uppdelade i tre lag – skäggkrabborna, silvermaneterna och sjögurkorna. Namn som Wilhelmina valt. På varje station fanns en uppgift att klara av. Charader, gåtor, hitta rätt sång… Här går ett av lagen på plankan…

DSC_0250

Träffa rätt med ägg… mycket kletigt och uppskattat 🙂

DSC_0195

Och så klart – födelsedagstårta. Wilhelmina hade valt glasstårta. Så enkel att göra och så uppskattad av barnen. Vaniljglass och maränger, sedan uppdukat på bordet olika sorters strössel, chokladsås och kakor. Presentöppningen tog vi i lugn och ro när alla barnen gått hem. En så rolig och glad dag och bäst av allt – Wilhelmina var superdupernöjd och sa att det var bästa dagen nånsin. Bättre belöning för allt trix och fix finns ju faktiskt inte. Och nu, efter att ha haft många barnkalas, börjar jag känna mig riktigt bra på det 🙂

Ha en underbar dag i solen!

Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: