IMG_5643.JPG

Den här fina noshörningsungen är knappt 1 år gammal. Hans mamma sköts av tjuvjägare när han var 5 månader och hade han inte blivit omhändertagen hade han gått en säker död tillmötes. Noshörningarna lämnar nämligen inte sin mamma, trots att hon är död, de står kvar vid hennes sida och bara väntar. Så länge att de till sist dör av svält och uttorkning.

Det skjuts i snitt 3 noshörningar om dagen i Sydafrika och många av dem är honor med ungar. Alla har inte lika tur som den här.

Jag känner mig priviligierade över allt jag får vara med om men mycket av det jag sett och upplevt på den här resan gör ont. Ont i magen, ont i bröstet – och så mycket tårar. Tack och lov har jag mött många underbara människor, eldsjälar som dagligen kämpar för djurens skull. Människor som vigt sina livet åt den här kampen. Jag beundrar verkligen dessa personer och är stolt och glad över att få göra ett program där vi berättar om deras viktiga insats och stora engagemang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: