bonde_soker_fru_3juni2485Sitter på sängen i mitt hotellrum i Kambodja och har precis sett kvällens avsnitt av Bonde söker fru. Jag har gråtit, skrattat och känt så mycket. Det är ett underbart program av många anledningar men det främsta är så klart att där finns kärlek.

I kvällens program har det hunnit bli höst på gårdarna och det var ett par månader sedan vi sist sågs så mycket har hänt. Jag besöker alla bönder för att se om kärleken överlevt och hur deras relationer utvecklats och i år är det nog mer kärlek än nånsin.

Peter och Helene är det första paret jag hälsar på. Jag möter en man som förändrats så otroligt mycket. Det är verkligen påtagligt. När jag träffade Peter första gången så skrattade han lite nervöst efter varje mening han sa, han pratade ömsint om kärlek men utan att han någon erfarenhet av den, och hans självförtroende när det gäller kvinnor var dåligt. Nu möter jag en man som strålar av lycka och trygghet och som talar om kärlek på ett sätt man bara kan när man själv upplevt den. Peter har funnit den stora kärleken och han har fått ett nytt liv tillsammans med sin Helene. Deras lycka är så strålande, så stark och på något vis självklar. Peter, som aldrig i sitt liv fått känna kärlek, som aldrig vaknat upp med en kvinna vid sin sida, som aldrig fått kyssen av någon han tycker om och som trodde att han gått miste om sin chans att någonsin fått uppleva förälskelse, har nu den mest underbara kvinna vid sin sida och är lyckligare än någonsin tidigare. Peter är kär! Och Helene är kär i honom. Det här är en av de finaste kärlekshistorierna någonsin i Bonde söker frus historia. Det är som en saga.

Jonathan och Ellen – så härliga ihop! Deras resa till Riga visade sig ju blev otroligt lyckad och deras kärlek blommade ut ordentligt. De här två är som gjorda för varandra – och det känner de ju också själva. När jag är där så får jag veta att Jonathan sagt de magiska orden – jag älskar dig. Ellen har ännu inte sagt det till Jonahtan men jag kan se att det inte är långt borta. Hon är försiktigt när det gäller de stora orden men känslomässigt är hon redan där. De har flyttat ihop nu och Ellen har fått jobb i närheten. Vi får se hur det går här men jag håller tummarna.

Erik, finaste Erik. Här är det ingen kärlek alls, annat än en vänskaplig variant. Det var ingen överraskning då Erik redan i somras under deras resa till Turkiet berättade för henne att han inte var kär. Erik har berättat för mig efteråt att han var obekväm med hela situationen i somras och att han i ärlighetens namn inte gillar att uppvakta. Han gillar när tjejer plockar upp honom. Han har också sagt att han aldrig stött på någon i Sverige, han har aldrig behövt det, för här sköter tjejerna det. Jag har ifrågasatt detta så klart, det är lite fegt kan jag tycka att lägga över allt på tjejerna och strunta helt i att själv ta initiativ. Men hur det än må vara med den saken så tycker jag verkligen oerhört mycket om den här killen. Han är fantastisk. Jag önskar av hela mitt hjärta att han snart hittar någon att älska – och som älskar honom tillbaka. Erik behöver kärlek i sitt liv – hoppas han finner den.

Sebastian och Petra är match made i heaven. De känner själva att de är varandra kompletterande pusselbitar. De gör varandra hela. Det är ödet som för dem ihop, det tror de båda, jag också för den delen, och de kommer att gifta sig och skaffa barn. Det är både de och jag säkra på. Detta är kärlek vid första ögonkastet. När jag var där fick jag läsa ur en bok som Petra gjort till Sebastian och det var så vackert skrivet att jag inte kunde sluta gråta. Jag blev så berörd. Det här måste ni bara se och höra, då kommer ni att förstå.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: