DSC_0441

I lördags fyllde min äldsta dotter Lykke 7 år – en stor dag i den här familjen. Det är ju något väldigt speciellt med födelsedagar tycker jag och det är ju så roligt att fira sina barn, att få se hur glada de blir. Bara känslan av att förbereda på morgonen när man vet att de ligger och väntar i sin säng, en underbara känsla. Lykke var så förväntansfull, hon hade börjat nedräkningen redan för två veckor sedan så gissa om hon njöt när vi äntligen kom in sjungandes på morgonen med tårta, rosor och paket. Det blev en otroligt lyckad dag – glad och härlig dag på alla vis, eller som Lykke själv uttryckte det – den bästa dagen på hela året!

DSC_0452

Lillgumman! Min finaste Lykke, som jag älskar den här ungen. Så snäll och glad och påhittig. Många paket fick hon men det är hon också värd.

DSC_0490

Pingisracket och ja, en våning ner väntade sedan pingisbordet…

DSC_0495 DSC_0502

Pennskrin fick hon av sin lillasyster…

DSC_0528

Alltid lite extra kul med stora paket… särskilt om de är inslagna i guldpapper… 🙂

DSC_0576

Ja Lykke önskade sig ett luftgevär, till min stora glädje. Jag har alltid gillat prickskytte, det är en precisionssport och den kräver lugn och fokus. Har man det, och gör man det på rätt sätt så är det verkligen superkul! Lykke fick den här lilla barnbössan av oss, ett soft air gun, (köpt på Jagamera.se) som givetvis kräver att en vuxen är med när man skjuter men som ändå ett barn kan hantera själv. Dvs storleken är som synes anpassad för barn. Det visade sig rätt snabbt att Lykke var superduktig. Höll stadigt, tryckte av lugnt och kontrollet. Hon sköt prick på en cocacolaburk som flög iväg varje gång hon träffade den. Så kul så klart! hon älskade det!

DSC_0615

Farmor hade åkt upp från Falsterbo för att vara med under helgen.

DSC_0636

Födelsedagsbarnet fick önska var vi skulle äta lunch och då hon ville ha fisk blev det Melanders fisk på Dalagatan. Rödspätta och potatis, och så glass till efterrätt med det lilla extra till efterrätt 🙂

DSC_0669

Det stora barnkalaset ska Lykke ha längre fram i vår men så klart bjöd vi på tårta hemma så gudmor och goda vänner kunde komma förbi och gratulera.

DSC_0682 DSC_0685DSC_0673

DSC_0678

DSC_0690

DSC_0650

Dagens stora present fick hon efter att ha gått med ögonbindel från tårtan, ut i trädgården och ett par varv runt äppelträdet. Där under en filt hittade hon – en ny cykel.

DSC_0658

DSC_0664

Absolut, hon kanske är lite bortskämd men en ny cykel behöver hon och ni ska veta att det här är en tacksam flicka. Hon är så tacksam och snäll. Älskade lilla Lykke!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: