ly8

Förberedelser för kalas!  Lykke och Wilhelmina torkar rent med trasa medan lilla Benedicte laddar genom att dansa på bordet. 🙂 Det är Lykke 7 år som ska firas och alla hennes tjejkompisar från skolan är bjudna. Barnen och jag tycker alla att det är väldigt roligt att ordna med kalas så det är lätt att få hjälp när det väl är dags. 🙂

DSC_0188

DSC_0192

Det var i lördags som det hela ägde rum och det var varmt i luften och strålande sol. Alltid lika härligt att kunna vara ute. Det här vita tältet har jag köpt för flera år sedan på Jula för ca 1500 kronor och det är verkligen ett fynd! Det är 8 meter långt och i ett land som Sverige där man aldrig riktigt vet vad det blir för väder så är det så himla skönt att ha detta tält att sätta upp. Det skyddar mot både stark sol och regn – och… det ser dessutom festligt och fint ut.

DSC_0205

DSC_0201

En prinsesstårta i dubbel bemärkelse. 🙂 Vi brukar alltid göra glasstårta på barnens kalas vilket är väldigt uppskattat. I år ville jag överraska Lykke med något nytt så jag beställde den här fina tårtan med en bild på henne från förra gången hon hade kalas. Det visade sig vara lyckat för Lykke blev otroligt glad och charmad – hon kunde nästan inte förstå hur det gått till och att jag hunnit med, gullungen min, så tacksam för allt – och det är ju just det som gör att jag aldrig tröttnar på att anstränga mig. Jag älskar att ordna kalas eftersom barnen visar en sådan glädje och uppskattar allt så mycket.

DSC_0366

DSC_0218

Förväntasfulla tjejer… och duktiga festfixare. Lykke och hennes kompis dekorerade med ballongerna som vår vän ballongprinsessan gjort.

DSC_0225

Godisträdet!  Redan kvällen innan gjorde jag och Lykke i ordning godispåsar och sen satt jag upp dem strax innan kalaset skulle börja i ett av våra äppelträd. Och oj vad barnen tyckte det var kul med ett godisträd! Detta kan jag verkligen tipsa om, så lätt och så uppskattat.

DSC_0236

Ballongprinsessan, en tjej vid namn Maria som jag lärde känna för flera år sedan. Superduktig på att göra ballonger. Barnen tycker så mycket om henne. Tjejen som ni bara ser ryggen av är en av mina bästisar Petra som var på plats för att hjälpa till.

DSC_0250

Min goda vän Bosse kom förbi med tre sötnosar från Skansen Akvariet…

DSC_0257

Bland annat den här fina boaormen vid namn Snoddas…

DSC_0261

…som förstås, precis som alla andra boaormar, gillar att kramas.

DSC_0308

…och den här chilienska fågelspindeln. Så fin. Jag är också så glad att mina barn verkligen älskar djur. Bosse som jag känner sedan länge tillbaka har varit och hälsat på hos oss många gånger och det är alltid lika kul.

 

 

 

DSC_0325

…och så den här förtjusande ödlan!!! Alla barnen som var på kalaset fick förstås hålla i djuren om de ville och av 12 tjejer gjorde de flesta det. Kul för barnen att få lära sig lite om djur och se dem på nära håll så här. Tog fina bilder på dem som de kan ha kvar som minne.

DSC_0352

Förutom tårta bjöds det på hemgjorda chokladbollar som Lykke gjort helt själv – ser festligt ut när man serverar dem så här i glas tycker jag.

DSC_0468

Jag och födelsedagsbarnet. Fina flickan min, som jag älskar det här barnet.

DSC_0474 DSC_0487

En rätt stor ballong skulle man kunna säga… gissa om Lykke var nöjd med den här 🙂

DSC_0530

Godisträdet…

DSC_0537

Min gumma, så glad och så snäll och så modig. Hon sa efteråt att det var det bästa kalaset någonsin! Det säger hon alltid och jag vet att hon menar det. Hon älskar att ha kalas med sina vänner och jag förstår henne. Barnkalas är kul, så många skratt, så många glada barn på en och samma gång, det är underbart, så är det bara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: