DSC_0595

Det är ju så vansinnigt roligt att fiska gädda och då vill man ju så klart också äta den. Gädda är ju inte så lätt att göra något med men det som verkligen blir gott är att man gör färs av den. Vi flår den, filéar den och mal den sedan i en köttkvarn. Fiskfärsen blandas sedan enligt receptet nedan.

Fiskburgare på gädda:

1 gädda på ca 1.3 kilo

2 ägg

3 dl grädde

1 dl mjölk

salt och peppar

Börja med att flå och filéa gädda, ta bort benen så gott det går. Ifall de blir några ben kvar spelar det ingen roll då fisken sedan mals i köttkvarn. Mal i köttkvarn och lägg färsen i en skål. Tillsätt ägg och rör ner grädde och mjölk lite åt gången. Krydda med salt och vitpeppar. Rör färsen kraftigt så att den blir slät och fin. Forma biffar och stekt dem i smör.

DSC_0779

DSC_0986

Bäst tycker jag att det blir när man steker dem ute över öppen eld på ett stekhäll, på en Muurikka. Detta är perfekt utemat och barnen verkligen älskar det!

1

Om det passar och är lite festligare kan man bjuda på ett glas vitt vin till eller kanske än hellre en kall öl.

5

Servera i pitabröd med grönsallad och hemgjord remouladsås.

Remoulasås:

1 dl creme fraiche

1 dl majonäs

hackad chili

ca tre matskedar hackad saltgurka, ta i efter smak, och ifall ni har bråttom går det bra med bostongurka.

salt och peppar

DSC_0561

Barnen och mormor!

Hoppas ni får en riktigt härlig lördag – och att ni blir inspirerade att äta fiskburgare i sommar!

Kramar från oss!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: