2

DSC_0970-679x1024

Vi fiskar mycket när vi är i Lappland – mest blir det med kastspö men också ibland med nät och mjärde och den mesta fisken äter vi när den är nyfångad och helt färsk.

51-1024x1024

DSC_0534-679x1024

Vi röker sik och abborre, vi gör fiskburgare av gäddan och ibland då vi får röding eller öring så grillar vi den – eller gör egen carpaccio!

DSC_0655 DSC_0659 11

Barnen har fått lära sig att rensa fisk och byxa abborre – och de tycker att det är riktigt kul och vet ju att belöningen är en väldigt god lunch…:)

DSC_0319-679x1024

DSC_0862

Vi steker abborrfiléerna över öppen eld på en Muurikka (stekhäll). Det funkar också att göra på en eldkorg. Oftast rullar vi filéerna i panko ströbröd, det blir väldigt knaprigt och gott då, och steker i massor av smör.

DSC_0867

Vi äter den med kokt färskpotatis, sallad och romsås, enkelt gjord på creme fraiche och rom. Dricker en kall öl eller vitt vin som tex en torr Sancerre till när det är lite festligare.

Mina fina tallrikar och skålar är från Agnetha Livijn.

DSC_0871 DSC_0869

DSC_0335-679x1024

Visst är det väl underbart att man kan äta så naturligt som den fisk man själv plockar upp ur sjön. Jag verkligen älskar det!

Har ni några frågor så skriv till mig här eller på mitt instagram @linda_lindorff

Ha en fortsatt underbar lördag!

Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: