Den här lilla elefantungen är knappt ett år gammal. Hans mamma sköts av tjuvjägare när han var 7 månader och hade han inte blivit omhändertagen hade han gått en säker död tillmötes. Elefantungar är otroligt tillgivna och kärleksfulla och de lämnar inte sin mamma, vad som än händer. De står kvar vid sin mamma sida och väntar. Väntar och väntar i hopp om att hon ska resa sig igen. De väntar så länge att de till sist dör av svält och uttorkning. Det dödas 35 000 elefanter på år nu, det betyder att det dödas en elefant var 15e minut, och om ingenting görs kommer våra barn att växa upp i en värld där det inte längre finns elefanter kvar i det vilda.

Jag har sett så mycket på den här resan, upplevt glädje och hopp men också förtvivlan. Så mycket jag sett och fått höra gör ont. Ont i magen, ont i bröstet – och så mycket tårar. Jag har gråtit så mycket. Så utmattande mycket. Ibland har jag känt total hopplöshet. Men tack och lov har jag också mött många underbara människor, eldsjälar som dagligen kämpar för djurens skull. Människor som vigt sina livet åt den här kampen. De är djurens hjältar och jag hoppas verkligen att de orkar fortsätta. För nog vill vi leva i en värld där elefanter inte bara finns att se i böcker och på zoo. Elefanterna måste få finnas kvar i det vilda.

Ni är många som följer mig här, om ni känner som jag så visa att ni bryr er genom att dela med er av det här inlägget på face book. Vi måste alla vara medvetna om vad som pågår, det här är viktigt.
Kram Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: