IMG_7050

Det är väldigt många som frågar mig om Robinson och jag har dröjt med att svara men nu finns det längre ingen anledning att vänta. Robinson Love edition kommer inte tillbaka. Inte i år i alla fall. Programmet har lagts på is för närvarande och det finns inget bestämt för framtiden. Otroligt tråkigt så klart och jag vet att ni är många som känner likadant.

NY_tv4_robinson_201411_03729_argb_HR2

Programmet gick fantastiskt bra på Sjuan och var i våras deras överlägset största program. Premiären sågs av runt 500 000 tittare och under alla 30 avsnitt hamnade titten aldrig under 300 000 – vilket är otroligt bra på Sjuan, ja även om det legat på TV3 eller Kanal 5 hade det varit i topp bland de största. På TV4 Play var det också en succé – Robinson drog siffror som var helt unika med tittning på runt 120 – 150 000 per avsnitt. Det är ju siffror som gör vilken kanalchef som helst avundsjuk som det ser ut idag. Så… varför kör man då inte Robinson igen?

linda

Den främsta anledningen är kostnaden. Robinson som format är bland de dyraste program man kan göra och för en mindre kanal som Sjuan var det en engångssatsning. Pengarna finns inte där för den här typen av program egentligen, men en brinnande och smart kanalchef tyckte ändå man kunde satsa en gång, bara för att visa att det ändå går. Och bra gick det men det måste ses lite som ett one hit wonder tyvärr.

Jag önskar så att jag personligen kunde samla in de pengar som behövs för att göra detta program igen. För det var ju såååå bra! Och det är jag minsann inte ensam om att tycker. Jösses vad härlig och bra feedback vi fått. En av våra största fans var ingen mindre än Aftonbladets mycket proffsiga, och kräsna, resencentlegendar Jan-Olof Andersson.  Han älskade nya Robinson.

Jag är besviken så klart över att det inte blir igen men samtidigt så förstår jag. TV, hur mycket vi än älskar att göra det och se det, måste vara lönsamt för en kanal, annars överlever man inte. Men Robinson är älskat av så många, både tittare, kanalchefer och programmakare, så jag är ändå rätt säker på att det kommer tillbaka. I någon form, i någon kanal, förhoppningsvis rätt snart. För bra är det, den saken är säker.

Kram Linda

ps gör vi det igen så har jag några saker som jag gärna skulle ändra på – och lägga till… men det tar vi sedan 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: