Fick den här härliga bilden från Marcus häromdagen med texten ” Lite höst mys med vaktbolaget på gården! Conrad,Clara och Molly.😊”

Det här hundarna har jag träffat – de är helt underbara!

 Jag fick också den här bilden, där Marcus skriver så här: “Nåt som hör hösten och den mörka årstiden till är ju att få krypa in i bastun! Hade en otrolig höstdimma här om dagen, knappt så kåtbastun syns! 😅”

När Marcus skriver “kåtbastu”, menar han helt enkelt att bastun är byggd som en kåta. 😘 Tror jag. Eller?!? 😳😊

“Annars har det varit en fin höst!! 😎” hälsar Marcus.

kop

Där jag befinner mig är det däremot full sommar…

 Vi är i Belize och spelar in Linda och djurens hjältar. Just nu ute på ön San Pedro där vi jobbar med att rädda krokodiler.

lo

Jag och Belize egen Crocodile Dundee… Chris jobbar med att fånga in krokodiler som hamnat för när folk. Här händer det hela tiden. Tidigare i dag plockade vi in en krokodil som låg bara 3 meter ifrån en kvinnas hus – i hennes trädgård.

dirty

Efter att ha krälat i leran och hjälpt till med att fånga in Lazy croc – traktens största och mest ökända krokodil. Jag höll bara fast bakkroppen men det räcker kan jag säga, för att sen se ut så här…

IMG_0178.JPG

Den här 3 meter långa krokodilen fångade vi in i ett bostadsområde. Den hade börjat äta hundar och tamdjur och måste därför flyttas från ett område till ett annat. Den ska få en ny chans långt bort från människor för att inte riskera att bli skjuten. Jag sitter bak på flaket och håller huvudet för att den inte ska skadas under transporten. 💚

IMG_0179.JPG

Utsläpp av infångad krokodil i mangroveträsket. Underbar känsla att få rädda en hotad krokodil och släppa ut den på ett bra och skyddat område, även om jag ska erkänna att jag var rätt skraj när jag stod i det mörka vattnet…

IMG_0180.JPG

Även de små krokodilerna ska räddas 🙂 Och med bilden på denna lilla sötnos önskar jag och Marcus er en riktigt härlig höstlördag!

På onsdag visar vi avsnitt nr 6 av Bonde söker fru. Jag är då fortfarande på resande fot men givetvis har jag sett programmet och kommer som vanligt att skriva om det här på bloggen. Och redan nu kan jag lova att det hettar till…

Kramar Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: