DSC_3016Uppklädd och redo att äntligen få se den omtalade föreställningen Ladykillers som nu spelas på Oscarsteatern i Stockholm. Ladykillers är en prisbelönt komedi baserad på den brittiska filmklassikern med samma namn från 1955 så jag har rätt höga förväntningar.

Skärmavbild-2015-10-09-kl.-08.01.51-1024x640IMG_9300FullSizeRender-27 kopiaFaktum är att jag och Jacob hade biljetter redan för ett par veckor sedan men då gick det åt fanders. Läs Johan Rheborg sabbade min dejt så förstår ni varför…

Alla som missade föreställningen fick förstås sina biljetter ombokade så på ett sätt fick vi ju en extra dejtkväll… 🙂

IMG_0606IMG_0613IMG_0616Innan föreställningen åt vi en lättare middag på en restaurang i närheten…

IMG_0621På plats på Oscarsteatern… Innan föreställningen gick jag in på Ladykillers.se för att få en hum om vad vi hade att vänta oss… “I ett fallfärdigt hus i utkanten av London bor en lätt förvirrad tant, Mrs Wilberforce (Suzanne Reuter).  Ett brokigt gäng mindre lyckade banditer hyr in sig i hennes gästrum. De uppger sig vara en respekterad stråkkvartett, men i själva verket har de en avancerad bankkupp i görningen….”  Låter ju spännande… IMG_0624Man får inte fota under föreställningen så detta är den enda bilden jag har att bjuda på men det spelar inte så stor roll i detta fall för det är inte så mycket sceneriet som gör den här showen. Ibland här på Oscars så är det ju stora sprakande shower med massor av ljuseffekter och scenbyten. Så är det inte här. Allt utspelas med en och samma bakgrund, ändå blir det aldrig tråkigt. Tvärtom. Den här föreställningen bygger på dialog, på vältajmade repliker och minspel. Det är en fantastisk ensemble med underbara Susanne Reuter i spetsen. Johan Rheborg är otroligt rolig och Jonas Karlsson helt fenomenal som den geniale mästertjuven Professor Marcus. Detta är en komedi med farsliknande inslag och jag älskar det! En perfekt julklapp för den man önskar en glad kväll med många skratt.

Ha en fortsatt underbar fredag! Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: