DSC_6679

Det är den andra advent och här hemma hos mig är huset fullt av små bakglada tomtebarn. Vi har tänt adventsljusstaken och bakat pepparkakor och nu är det dags att ta itu med mina favoriter – lussekatterna…

DSC_6700

IMG_3474.JPG

En av våra kära bönder han firar den här dagen med en julbordskryssning. Han är lite trött efter att ha firat ganska mycket även igår… 🙂 men svara på frågor om julen det gör han så klart gärna.

Vad gör du för att få julstämning? Jag älskar julen och nu har vi fått snö dessutom vilket gör så otroligt mycket för julklänslan. I övrigt tycker jag att det blir julemysigt med julstjärnor och adventsstakar i fönstren. Sedan förstås granen i trädgården som lyser vackert i mörkret. Risgrynsgröt och glögg sen är julstämningen på topp.

Vad betyder julen för dig? Julen för mig är en massa mys med släkt och vänner, god mat, julklappar och besök av tomten så ungarna blir alldeles uppspelta. Det tycker jag är kul. Sedan är det ett bra tillfälle att ta det lugnt.

Vad önskar du dig i julklapp? Hmm, önskelistan, ja vad står det på den.. En helikopter! fast så snäll har jag nog inte varit ha ha ha. Jag är nog nöjd i fall det blir en vit jul.

Önskar du dig inte en kyss av den du älskar? Det önskar man sig ju alltid 🙂

Dags att baka lussekatter. Vi valde i år att prova recept på “Annas saftiga lussebullar”  med kesella i och här har barnen börjat smälta smör och värma degvätskan.

DSC_6716

DSC_6695

Så underbart med doften av saffran – och små tomtebagare 🙂 så här ska det ju vara i december. Det enda jag saknar nu är snön men förhoppningsvis så kommer den väl snart…

DSC_6744

 

DSC_6750

DSC_6746

IMG_3479.JPG

Ja det blev inte bara lussekatter utan även lusseleoparder och lussehundar 🙂

DSC_6575

IMG_3481.JPG

Ska bli underbart att smaka de här lussekatterna snart. Vi ska äta dem ute i trädgården, varma, med mjölk och kaffe till.

Glad andra advent!

Linda

DSC_0612-679x1024

IMG_3396.JPG

ps vill ni se mina julbilder från ifjol för att få lite extra julstämning så klicka HÄR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: