Tidig morgon i Key Largo – idag ska vi ut och filma pytonormar i Everglades.

Vi har stämt träff med vår ormexpert inne på frukt – och milkshakestället Robert is here och passar på att beställa frukostshakes gjorda på mango, ananas och passionsfrukt.

 …och här är han – Jacob – som jag bodde hos i regnskogen i Belize då vi spelade i Linda och djurens hjältar i höstas. När det gäller att hitta orm är han den bästa!

  Jacob föreslog att vi skulle börja med road cruising vilket innebar att han satt fram på huven och spanade medan jag körde. Kändes väldigt speciellt men så brukar han tydligen alltid göra… 🙂

  … och det dröjde inte mer än en timme förrän Jacob lyckas hitta den här skönheten – Burmesisk pytonorm.

  
Den här arten hör inte hemma här men Florida är ändå invaderat att tusentals på grund av att människor haft dem som husdjur och när de blivit för stora helt enkelt släppt ut dem i det fria.  Och då klimatet här i Florida är perfekt så överlever dem – och förökar sig snabbt! Lägger runt 100 ägg årligen… Ett problem med andra ord då detta är ett rovdjur som äter det mesta, allt från fågelägg och råttor till krokodiler och hundar. Allt det här berättar vi om i programmet Linda och djurens hjältar med start i April.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: