bl2-1024x768-1024x768

Hästbonden Thilde Höök och kärleken Stefan separerar. Det kom verkligen som en chock för mig. Thildes och Stefans kärlekshistoria är en av de vackraste jag sett i Bonde söker fru och jag var så säker på att den kärleken skulle vara för evigt. Bilden ovan togs när jag träffade dem efter att deras andra barn fötts. De hade flyttat till Skåne, var trötta så klart men fortfarande lyckliga. Varje gång jag träffat dem så har jag känt mig trygg med att deras kärlek är så stark.

Skärmavbild 2016-03-05 kl. 13.44.30 Skärmavbild 2016-03-05 kl. 13.45.37

Här besöker jag Thilde och Stefan när de fått sitt första barn.

Jag minns när jag och Thilde satt i hennes kök för 6 år sedan och läste brevet som Stefan skrivit. Stefan fångade hennes uppmärksamhet direkt. Därefter kom deras första möte och sommaren på Thildes gård. Deras kärlek var så påtaglig och direkt. Det var underbart att se hur de tittade på varandra och hur självklart det var att det skulle bli de två. Förälskelsen lyste om dem. Deras slutdejt var så romantisk att jag grät när jag såg dem där på filten i varandras famn i solnedgången. De var så perfekta för varandra, så fina och så nykära – allt var så vackert.

Nu är kärleken slut och jag gråter igen. Det är så fruktansvärt sorgligt när något så fint tar slut. När kärleken dör ut. Jag vet att Thilde och Stefan försökt och kämpat, jag vet att det gjort allt. Man vill ju så klart att det ska fungera och man vill att kärleken ska överleva. Men jag vet också hur kloka och osjälviska både Thilde och Stefan är så när de nu kommit fram till att de ska gå skilda vägar då är det det enda riktiga.

IMG_6904.JPG

Så mina tårar nu kommer sig inte av att de separerar – för det är genomtänkt och något de båda förhoppningsvis kommer att må bättre av. Mina tårar nu kommer från sorgen jag känner för att deras kärlek tagit slut. Jag är ledsen för att nu Thilde berättar om sin olycka, om ett år av förtvivlan och gråt. Jag är gråter för att de bara fick knappt 5 år av lycka när känslan var att deras kärlek skulle hålla för evigt.

Skärmavbild 2016-03-05 kl. 13.44.42

Men även om det nu är så att deras kärlek är slut så har deras år tillsammans inte på något vis varit bortkastade. De har upplevt den stora kärleken med varandra, de har byggt bo och upplevt den största av lycka när deras två underbara barn kommit till världen.

Jag vet att Stefan och Thilde är starka och nu hoppas jag innerligt att de snart hittar tillbaka till lycka och välbefinnande igen, om än på var sitt håll.

Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: