_DSC2243

Ikväll är det dags! Premiär för Let´s dance i TV4 och där ska alltså jag vara med. Och inte som programledare – utan som deltagare! Det känns helt overkligt men samtidigt också kul och nyttigt. Det är bra för mig att prova på rollen som deltagare, att känna pressen och behöva kämpa så som jag sett så många andra kämpa i mina egna program. Det är min tur nu att gå igenom det och känna hur det känns.

Som programledare har jag mycket erfarenhet och jag blir aldrig nervös. Nu är det annorlunda. Jag känner mig hyfsat lugn och trygg än så länge och det beror ju på att jag ändå kan det här med att göra program och jag är väldigt trygg med tv-produktionen och att vara i studio men så klart kommer jag att känna mig nervös när det väl blir dags ikväll. Istället för att prata i ett program och presentera deltagare, så ska jag nu själv bli presenterad av andra programledare och sedan ska jag då utöver det dansa – vilket inte är något jag har erfarenhet av alls. Men jag har också en mycket bra danspartner, en väldigt bra låt och koreografi och en klänning som får mig att känna mig som en riktig prinsessa.

Min stora utmaning ikväll kommer inte att vara nerverna, tror jag, för tv-spelningar är jag van vid, det som kommer att vara avgörande är om jag klarar av att totalt våga släppa kontrollen och låta Kristjan föra mig mjukt genom dansen.  Jag är lite yvig som person och jag har stora kraftiga rörelser, går med stora tunga steg framåt och är inte särskilt gracisös – just därför kommer min dans ikväll att vara det svårast tänkbara för mig. Min dans ikväll kräver att jag är mjuk och kvinnlig och följsam – allt det jag känner att jag inte är. Så det blir tufft men jag ska verkligen göra mitt bästa – sen är det upp till er att avgöra om jag gjort det tillräckligt bra för att förtjäna er röst. Jag hoppas på det 🙂

Jag vill också tack för allt det stöd och alla lyckönskningar jag redan fått av er. Det betyder oerhört mycket. Jag har ibland undrat varför jag gör det här – för egentligen vill jag inte ha fokus på mig själv på det här viset. Jag gillar inte tanke på att det ska handla om mig. Jag gillar när det är fokus på de program och de människor jag jobbar med – det är så lätt att prata då. Att vara i fokus och presentera andra människor är lätt men att vara i fokus för att det handlar om mig är läskigt. Så detta känns nytt och lite obehagligt emellanåt. Varför skulle nån rösta på mig, så tänker jag ibland. Det är läskigt. Men jag hopppas att ni ändå gillar mig för den jag är och ni ska veta att jag faktiskt gör det här mycket för er. Jag gör det här för alla er som jag mött i mina program som tex Robinson, Farmen och Bonde söker fru, för alla er som kämpat och vågat visa sitt innersta i mina program. Jag gör det här alla ni tv-tittaer som tittat och stöttat våra bönder och alla deltagare, jag gör det för min familj som tycker det är kul att jag är med och jag gör det för alla som ändå känner igen sig i mig, och kan identifiera sig med en vanlig tjej från Vilhelmina.

Ikväll ska jag tävla i Sveriges största danstävling och min konkurrens är stenhård. Vissa har extrem kroppskontroll och är supertränande, vissa är musikaliska och vissa har dans i generna, nån är sportlegend och guldmedaljvinnare och många är väldigt mycket yngre. Jag vet inte vad jag har för att klara mig i den konkurrensen annat än kämparglöd och möjligen ganska starka ben. Men jag ska visa att jag åtminstone gör mitt bästa och det måste ju vara värt något och med er hjälp kanske ändå kan ta mig längre än program två. 🙂 Om inte så var det inte heller menat annorlunda. Jag ska dansa det bästa jag kan ikväll och sedan lägger jag helt enkelt mitt öde nu i era händer.

Stort tack för ert stöd – vi ses ikväll!

Kram Linda

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: