5Nu har vi fått veta vilken dans vi ska köra på fredag i Let´s dance och ja det är verkligen något heeeelt annat. Detta kommer att bli tufft för mig. Jag älskar egentligen den här typen av dans men jag kan den inte OCH… för att den ska bli riktigt bra krävs det kvinnlighet och att man sexar till det lite. Nu ska det vickas på rumpan och rulla höfter och sånt tycker jag är så fruktansvärt svårt – och obekvämt. Det svåraste är inte att rent fysiskt vicka på höfterna utan hela känslan med att våga försöka vara sexig. Jag har aldrig känt mig särskilt kvinnlig, sensuell och sexig. Det är inget fel på mitt självförtroende, det är bra, och är trygg i mig själv som kvinna ändå MEN jag just de bitarna som kvinnlighet och att vara graciös och sexig är inget jag hållit på med eller känt mig särskilt bra på. Därför blev jag också så extra glad för just de komplimangerna jag fick i fredags fick av juryn som handlade om att jag var elegant, mjuk och kvinnlig. Jag kände mig som Askungen på bal och kvinnligare än nånsin.

2016-03-11 Stockholm Foto: Olle Sporrong Bild: Linda Lindorff & Kristjan Lootus Beskrivning: Lets dance Let's dance 2016 direktsändning fredag

“En svensk Ginger Rogers” – vilken komplimang! 

“En svensk Ginger Rogers”  sa nya jurymedlemmen Cecilia Lazar. Visst tar jag det med en stor nya salt, jag vet ju min nivå, men ändå – jag fick beröm för kvinnlighet och elegans och det tror jag nog att jag aldrig nånsin fått förut.

Nu den här veckan så blir utmaningen ännu större, nu räcker det inte med att vara mjuk och kvinnlig – nu ska jag helst vara sexig också. Eller som Kristjan säger – du ska vara het! Alltså när jag hör honom säga det vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Jag är inte så pryd att jag tycker att andra människor inte ska vara sexig, tvärtom, det tycker jag är superhärligt. Men att själv våga vara sexig – det är min värsta mardröm. Jag vet inte varför men det är ju också en konstig grej att jag som gift kvinna och mamma ska försöka sexa till det i en nakenklänning på bästa sändningstid? Samtidigt så måste jag ju kunna känna att det bara är en dans,ett uttryck, och att jag ska kunna göra den med inlevelse. Hur farligt kan det vara?

Sedan är ju frågan hur man gör det. Visst kan man lura ögat med sexiga steg och kläder men för mig så kommer sexigheten inifrån. Det handlar om glöd och passion. Jag vet att jag är en passionerad människa, både privat och i mitt jobb, men att få fram det i en dans det kommer misann att bli en utmaning. Hur ska det gå till? Kristjan kan lära mig stegen, det tvekar jag inte på men sedan ska jag också våga känna in dem, leva ut i dansen och njuta. I fredags gjorde jag det. Jag svävade på moln, det var en magisk kväll för mig. Nu hoppas jag att det ska kännas likadant igen.

IMG_8129

Jag ska ju inte överdriva heller. Det är ju inte stripptease jag ska ägna mig åt på fredag men min dans skulle tjäna på att vara åtminstone lite sexig, het helt enkelt. Vi får se hur det går – jag ska göra mitt bästa för att bjuda på dans med mycket inlevelse, passion och glädje. 🙂

Kram Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: