760Min skada i höften visade sig vara allvarligare än jag kunnat föreställa mig. Det rörde sig inte om nån enkel sträckning utan läkarna jag träffade konstaterade alla att det var en muskelbristning. Muskeln på höger höft blöder och muskelfibrer har gått av. Det hände mitt i dansen och det kändes som att nån sköt på mig. Jag fattade först inte vad som hänt med förstod att det var något utöver det vanliga. Det kändes att nåt brast inne i mig. Väldigt otäckt och smärtsamt förstås men jag ville ändå inte fatta allvaret först.

Skärmavbild 2016-03-16 kl. 22.39.43

Foto: Olle Sporrong/Expressen

Det gjorde otroligt ont men jag tänkte att det nog går över, att det är sånt som händer då man dansar och då Kristjan Lootus sa att han ville bära ut ut mig från studion så skrattade jag bara. Han förklarade då att han tyckte att det lät som en muskelbristning, han har själv haft det flera gånger, och det är inget man skojar bort. Så han bar ut mig från danslokalen och in i kiropraktorrummet där det sen konstaterades att jag skulle till läkare.

Skärmavbild 2016-03-16 kl. 21.53.53

Skärmavbild 2016-03-16 kl. 21.56.17

Diagnosen var mycket riktigt muskelbristning och läkningstiden – flera veckor. Det finns ingen snabbfix för det här. Inga magiska tripp eller hjälpmedel som kan läka mig snabbt. Så är det bara och det måste jag acceptera. Laserbehandling kan hjälpa något och det har jag redan påbörjat. Imorgon bitti sak jag ta en behandling till. Värktabletter har jag fått och antiinflammatoriska tabletter och det ska jag ta.

1200-2

Så imorgon ska jag träffa Kristjan i danslokalen och ändra koreografin så den blir genomförbar för mig. Som Kristjan säger, det är ju ändå bara höger höft som är skadad, och även om den påverkar mycket så kan man utnyttja resten av kroppen till att göra en fin och ändå rätt passionerad samba. Han ska ta bort vissa steg som absolut inte går att genomför och byta ut mot bland annat ett par salsa steg som är mycket snällare mot höfterna. Vi tar bort några snurrar och byter ut om huvuddippar och så blir det ändring på samba-gången i början där vi fokuserar på att gå med vänster ben… låter lite hokuspokus kanske men jag vet att Kristjan kan det här.

IMG_8177

Men framför allt så handlar det nu om vilja och kämparglöd och det ska ni veta, alla ni som skickat kärlek till mig på instagram @linda_lindorff och alla vänner och familj, ni har gett mig det just. Ni har gjort så att jag vill kämpa och på fredag ska jag visa er min kärlek tillbaka när jag går in där och dansar min samba för er. Den kommer kanske inte vara det vackraste ni sett men den kommer att vara innerlig och gjord med massor av kärlek.

Kramar Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: