ERO_5640 copy

Det är tre dagar kvar till fredag och jag har ännu inget att ha på mig – vilket så klart känns lite jobbigt. Klänningen jag som och vår stylist valt visade sig vara utlovad till en annan deltagare i ett annat land vilket innebär att det nu uppstått en viss klänningspanik. Efter ett par veckor i Let´s dance omgiven av proffsdansare och koreografer så har jag så smått börjat förstå vikten av rätt klänning och skor. Dansar man samba ska man ha en sambaklänning och då ser den ut på ett visst sätt. Den här rosa klänningen på bilden ovan till exempel är en typisk sambaklänning.

IMG_8267

Så här såg klänningen ut som vi valt men som alltså inte kommer. Typiskt för rumba är slitsen över vänster ben. Vanligt för rumba är också väldigt naket – klänningarna visar mycket rygg och mage och ben. Så det här är en ovanligt anständig och elegant rumbaklänning – vilket var anledningen till att vi valt den. Men den kommer alltså inte så nu är det dags att prova nytt. Jag är på väg in till Kostym nu för att träffa Let´s dance stylist Sara Biderman och förhoppningsvis kommer vi hitta något. Hon är superduktig och mina tidigare tre klänningar i Let´s dance tyckte jag väldigt mycket om.

Den här sambaklännningen…

_DSC1180

…som jag hade i fredags när vi dansade samba är färgglad och rolig med sina frasar och kasslertråd i ryggen.

lintus1

Nedan ser ni min första “standarddansklänning”  som jag hade på premiären då vi dansade American smooth…

2016-03-11 Stockholm Foto: Olle Sporrong Bild: Linda Lindorff & Kristjan Lootus Beskrivning: Lets dance Let's dance 2016 direktsändning fredag

Jag kände mig lite som Askungen på bal. Älskar färgen och formen på den här klänningen.

ERO_5697 copy

Den här klänningen är samba – och det är den jag har på vinjetten. Också fin och glad – eller hur? Så nu återstår att se om Sara kan göra en mirakel här. Nu måste vi hitta en bekväm och inte allt för naken rumbaklänning. Den måste kännas ljuv snarare än naken och sexig. Det är viktigt för mig.

IMG_8320

Jag kommer visa upp några klänningar från provningen nu snart på instagram – så följ mig där och hjälpa mig välja vilken ni tycker jag ska ha. Hitta mig på @linda_lindorff

Det låter kanske fånigt att bry sig så mycket om en klänning men jag kan lovar er att vore ni i min sits skulle ni känna samma sak. Det är ju min kropp som ska i den – och jag vill inte visa upp mig hur som helst i teve. Jag kan inte låtsas att jag inte bryr mig för det gör jag. Ni vet väl själv hur det är när man står i en provhytt och provar kläder. Vissa saker känner man sin inte fin i, vissa saker blir man nästan gråtfärdig av att se sig i. Så ingen kan komma och säga att jag bara ska ta på mig vad som helst för det vill jag inte. Jag ska ju ändå kunna dansa och känna mig någorlunda bekväm. Så är det bara. Sedan ska tilläggas att man blir lite hjärntvättad av Let´s dance för saker man aldrig nånsin skulle ta på sig annars – känns plötsligt okej. “Det är så man ser ut när man dansar” låter det och det är ju klart man lyssnar på de som vet. Så vi får väl se hur det ser ut på fredag – det här kan sluta precis hur som helst 🙂

Kram Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: