image003

Årets bönder är: 

Per Sundin, 56 år, får- och skogsbonde från Kälerne i Jämtland 
Det här är alltså bonden Stefans svärfar! Så kul att han är med för han såg ju själv på nära håll förra året att Bonde söker fru fungerar då hans dotter Hanna ju blev kär i Stefan och idag bor tillsammans i Hassela! 

Så här tycker jag om Per:“Per är en stilig man på drygt 50 år från Jämtland. Han är lång, 190 cm, och väger 100 kilo. Han bor fint, skrattar och skämtar hela tiden och är en sån karl man känner att man skulle trivas att ha en vardag ihop med. Här finns det glädje och spontanitet. Han dansade jag med i hans kök. Han berättade att han brukar dansa och att han älskar det och givetvis fick jag då lov att känna hur det skulle vara att dansa med honom. Det var underbart! Han förde tydligt men varsamt. Hans famn var trygg och behaglig. Han körde med en härlig blandning av slow fox och bugg – jag tror minsann att till och med Tony Irving skulle blivit imponerad i fall han sett det. 🙂

Erik och Oscar Dieden, 38 år, köttbönder från Katrineholm i Södermanland
Tvillingarna Erik och Oscar bor i varsitt hus på gården i Skalltorp och är båda utbildade ingenjörer. Erik är en hejare på att snickra, medan Oscar är intresserad av historia och gärna restaurerar gamla byggnader.
Så här tycker jag om Erik 
och Oscar: 
“De här killarna är helt fantastiska. De är både lika och olika, de är tvåäggstvillingar, med det faktum att de är tvillingar och dessutom har delat 38 år på samma gård gör så klart gjort att de känner varandra utan och innan, på gott och ont.  Jag blev vansinnigt i förtjust i dem när vi träffades första gången. Vi hade otroligt roligt och jag slogs av den personkemi de har och hur de fyller i varandras meningar och ofta tar den andres frågor och svarar i hans ställe. Jag blev tokcharmad av dessa två väldigt kloka, drivna och miljösmarta tvillingbönder. Det var också så härligt att höra deras syn på kärlek och hur olika de ändå upplevde den. Deras stora gård från 1600-talet, belägen vid en liten sjö, är också bland de vackraste jag sett. Här vill man bo. I dessa hus vill man leva. Det ska också tilläggas att de så klart har gården uppdelad med egna hus. När jag ändå är igång och haussar dessa två måste jag också berömma deras fina välvårdade kor – alla vita och lite rufsiga. Urfina!”

Jennifer Erlandsson, 33 år, hästbonde från Slöinge i Halland
Jennifer bor i Slöinge i Halland, men hon är allt annat än slö – det här rödhåriga yrvädret är det fart i! Jennifer längtar efter att bli kär och hoppas träffa en självständig och trygg man med en rejäl dos humor. Hon har en treårig dotter.
Så här tycker jag om Jennifer:
“Det här är en riktigt babe – så begåvad, snygg, verbal och rolig. Det är nästan obegripligt att hon är singel, jag skulle gärna flytta in här hos henne. Det här är en kvinna man blir kär Man trivs hos Jennifer, man trivs i hennes sällskap och det märks att hon vill ha en kille – på ett bra vis. Hon vet vad hon vill ha men det är enligt mig bara bra, det ger henne en större chans att hitta någon varaktig. Kaxig, smart, snygg – så cool!”

Erik Bäckman, 21 år, får- och grisbonde från Dannäs i Småland
Erik bor på gården han köpt själv – tack vare sin entreprenörsanda startade Erik nämligen sin egna entreprenad på gymnasiet. Trots sin unga ålder vill han bli kär och skaffa familj och han vill helst träffa en kvinna som är lite äldre än han själv.

Min egna ord om Erik:“Först när jag hörde att att vår yngst bonde i år bara är 20 år så kände jag att det lät väl ungt för att vara med i Bonde söker fru . Killar i den åldern brukar inte vara redo på samma vis som de som hunnit vara med lite längre och upplevt år av ensamhet. Nu ska sanningen fram – Erik fick mig att totalt tappa hakan. Jag blev helt paff. Det här är en mogen man i en ung pojkes kropp. Han skulle helst ha fru och barn redan igår. Han har försökt säga det till tjejer, både i hans egen ålder och lite äldre, men på grund av hans unga ålder tar ingen honom på allvar men det ska jag säga er – den här killen är fullkomligt redo att skaffa familj.”

Andreas Sjöberg, 34 år, mjölkbonde från Ydre i Östergötland
Andreas är charmig som få och en riktig musikbegåvning som både sjunger och spelar i Missionskyrkan, där han också är ungdomsledare. Han har en kristen tro och hoppas hitta en kvinna som delar den att skaffa familj tillsammans med.
Mina egna ord om Andreas: 
“Som jag älskar att prata med Andreas. Så överraskande ärlig, inga krusiduller här inte. Ställer man en fråga som får man ett svar, om vad än det må gälla. Snabb i huvudet, skön humor, charmig, snygg och underbart okonstlad. Gillar Andreas oerhört mycket. Han sjunger och spelar piano, han har många vänner och man trivs här. Han säger att han ibland upplevs som lite kaxig men det märkte jag inte alls av, anledningen till det är att när han möter någon han får bra kontakt med så funkar det fantastiskt. Vi fick den kontakten och det beror bara på att jag var ärlig och okonstlad tillbaka. Det gillar Andreas och då är han sig själv. Detta är också ett kap”

Sigrid Bergåkra, 43 år, hästbonde från Söromåsen i Hälsingland
Sigrid är entreprenör, trebarnsmamma och har tidigare arbetat som modell. Hon reser gärna, både inom hästsporten och privat, tycker om ett aktivt liv och hoppas träffa en trygg och harmonisk man med humor som uppskattar djur och natur.
Mina egna ord om Sigrid: 
“Det första man slås av när man kommer till Sigrids gård är hur vackert det är! Och vilken kvinna! Förutom att uppfostra sina tre döttrar, driver hon ett ridgymnasium och en hästgård tillsammans med sina bröder – hon har verkligen många järn i elden. Men hon saknar någon att dela allting med. Hennes tidigare förhållanden har varit på distans, men nu vill Sigrid ha någon att dela allt med. Bo tillsammans med och uppleva både vardagen och helgen med, inte bara träffas då och då. Och jag tror verkligen att Sigrid kommer få jättemånga brev, hon är vacker, härlig, passionerad och levnadsglad – och vilken kille skulle inte vilja bo i vackra Söromåsen?

Nils Oredsson, 51 år, skogsbonde från Arkelstorp i Skåne
Nils gillar att jaga och resa – gärna till Italien och med någon äventyrlig ingrediens (han har nyligen bestigit Kebenekaise!). Han drömmer om att återupptäcka kärleken och passionen inom sig. Nils har tre vuxna barn och fyra barnbarn.
Mina egna ord om Nils: “Nils är väldigt trygg och manlig. Jag fick köra en bit in i skogen för att hitta hans härliga gård, men det var det verkligen värt. Det härliga var att jag fick träffa både hans dotter och hans barnbarn, och då märkte man att Nils verkligen är världens bästa morfar. Hans problem är att han alltid sätter andra framför sig själv, men nu ska jag hjälpa honom att fokusera på sig själv för en gångs skull. Nu är det Nisses tur att hitta kärleken!”

Joakim Torstensson, 35 år, skogsbonde från Ullared i Halland
Joakim är renoveringsproffset som får Byggare Bob att blekna, hans vackra gård Ekhuset är som taget ur ett magasin. Han hoppas hitta en självständig och spontan kvinna som uppskattar både storstadspuls och det lugna livet på landet.

Mina egna ord om Joakim:“Ännu en snyggbonde med stil som älskar både bondelivet och stadspuls. Gillar att resa, träna men kanske framför allt gillar han inredning och renovering. Den här killen är lätt att tycka om och jag älskar hans hus. Inte så stort med otroligt fint inrett och renoverat, man skulle kunna tro han är Ernst Kirchsteigers son 🙂 Trevlig, rolig och ärlig. Ibland lite försiktig med att våga svara på allt med det kommer vi att lösa, han behöver bara värmas upp lite 🙂 “ 

Tips om man vill skriva till en bonde:
1. Berätta om dig själv och vilken bonde du fastnat för.

2. Ange dina kontaktuppgifter och bifoga foto på dig.

3. Märk kuvertet med namnet på bonden du skriver till.

 Skicka brevet senast onsdag 13 maj till:
Bonde söker fru

TV4

115 79 Stockholm

Du kan även maila till: bonde@fremantlemedia.se

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: