lejon

I morgondagens premiäravsnitt får ni bland annat träffa the Lionwhisperer Kevin Rickardson som jobbar med lejon. Han har till och med gått så lång att han nu är en medlem i en lejonflock. En fullkomligt fantastisk människa. En av de historier ni kommer att få ta del av handlar om lejonet George, som kom tillsammans med sin bror Yame, över från Spanien till Sydafrika under väldigt dåliga omständigheter. Dom fotades på stranden tillsammans med turister som en attraktion men blev till slut omhändertagna av en speciell polisenhet som jobbar med att skydda natur- och djurliv. Väl i Sydafrika har Kevin och hans park tagit hand om ungarna genom att mata, följa och undersökt att dom utvecklas i rätt kurva- kommer på rätt väg. För tillfället är George ganska svag och har svaga bakben och kan därför inte hoppa men han är på bättringsvägen.

Kevin sa tidigt att han först ville se mig runt djur innan han ville låta mig träffa George. Ett lejon är ett djur som drivs av instinkt och är en född jägare. Känner de av svaghet eller rädsla kan situationen bli våldsam och farlig. George är bara knappt 3 år och inte lika stor som ett lejon som vuxit upp under normala omständigheter men han är tillräckligt kraftfull för att varken jag eller Kevin skulle ha en chans ifall det ville sig illa. Nu litar jag på Kevin till fullo och därför när han sa att jag fick gå in och träffa George gjorde jag det. Och det blev det finaste djurmötet i mitt liv. Jag tappade nästan andan när George kom emot mig. Det var en blandning av kittlande spänning, rädsla och eufori. Likt det nervösa pirret man känner inför en första kyss.

(Se klippet längst ner i inlägget)

IMG_5643

Linda och djurens  hjältar är en serie djurprogram om några av våra älskade och mest fascinerade djur – lejon, elefant, delfin, krokodiler och pytonormar är några av djuren vi kommer att berätta om.

IMG_6528.JPG

Det handlar om djur som dödas av tjuvjägare för deras horn och betar, om djur som riskerar att dö ut på grund av att vi människor blir allt fler och vår miljö förstörs men det är framför allt ett program där vi får möta människor som vigt sina liv åt att rädda dessa djur för utrotning. Jag följer med dem ut i vildmarken och få möta djur på ett sätt jag aldrig tidigare gjort.

IMG_6751.JPG

Jag får höra berättelser som gör att jag gråter men jag får också se dessa människor göra ett jobb så passionerat och innerligt att man får hoppet tillbaka.

IMG_6346.JPG

Jag vill gärna att ni ser det här programmet imorgon, för er skull, för min skull men framför allt för djurens skull. Ni kommer inte att ångra er. Detta är ett program för alla som gillar djur, för stora och små.

Missa det inte, måndag kl 20.00 på TV4.

Kram linda

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: