160415_linda_annika_berglund_4241_4000 kopia

Let´s dance är över och jag har samlat tankarna och intrycken. Det här är bland det mest känslosamma jag gjort i mitt liv. Jag har verkligen vänt in och ut på mig själv, haft väldigt kul och jag har lärt mig så otroligt mycket. Det som slår mig när jag tänker tillbaka på hela den här perioden är att den här mannen ni ser på bilden varit den som faktiskt gett mig mest.

IMG_8380

Jag mötte Kristjan Lootus för första gången i träningslokalen för drygt tre månader sedan och det klickade direkt. Detta kom faktiskt som en överraskning för de intryck jag fått av honom sedan tidigare var ändå att vi var väldigt olika men när vi väl sågs så kände jag direkt att vi har kemi.

lintus1

Det här med kemi är ju något man egentligen inte kan förklara men enligt mig handlar det om en känsla. Man vet när man träffar nån första gången om det finns nåt där eller inte.

_KT12548

Det här händer inte bara kärlekspar – det handlar om alla nya man träffar, från kollegor på jobbet till folk man träffar på middagar eller föräldramöten. Ibland säger det klick –  en relativt ovanlig men också otroligt skön känsla. Man möts på ett plan där åsikter och känslor inte är väsentliga, det finns nåt som gör att man trivs ihop oavsett. Det här gör så klart att man har större tålamod för varandra och i större utsträckning ser den andres positiva sidor, hellre än de negativa. Att ha kemi är helt enkelt något väldigt behagligt. Särskilt om man ska jobba ihop på nära håll som vi gjort.:)

_KT18404

Kristjan kommer bli generad när han läser det här, för han är så känslosam och ödmjuk. Han tar mycket plats i sin roll som dansare men han är ändå alltid otroligt mån om att ge alla andra plats. Lyfta fram andra människor, ge dem utrymme och ge dem chansen att göra sig hörda.

2016-04-15 Stockholm Foto: Olle Sporrong Bild: Linda Lindorff & Kristjan Lootus Beskrivning: Beskrivning: Lets dance Let's dance 2016 direktsändning fredag

Han har i sin roll som min danspartner varit så viktig med att det är jag som ska synas, jag som ska briljera. Jag har försökt säga att det ju är han som är bäst på att dansa, så givetvis borde han vara i fokus mer men han har hela tiden anpassat sin koreografi för att visa upp min bästa sida. Att lyfta fram en person, att få någon att stråla är både en stor konst och en fantastisk egenskap.

160429_linda_dans2_annika_berglund_4652_4000

_KT18490

Han har fått mig att göra saker jag inte gjort sedan jag var barn, sånt jag trott att jag inte längre kan. Jag har sagt nej det går inte, jag kan inte, men så en kvart senare så hjular jag. Det har varit så häftigt. Gå ner i spagat är ytterligare en sån sak. Jag har sagt att jag inte kan, han säger att han du kunnat så kan du igen. Och sedan bevisat det. Det är en underbar känsla att förstå att man kan göra saker med sin kropp man inte trodde var möjliga.

_KT12582

Jag förstår att det här kommer framstå som en kärleksförklaring och det är helt okej för Kristjan förtjänar att få en sådan. Han är enastående på så många vis och jag vill att ni ska veta det. Han har kämpat med mig och för mig. Tagit mig i försvar, lärt mig, uppmuntrat mig och aldrig svikit.

_KT12610

Kristjan är är engagerad och passionerad. Det bästa han vet är att se någon som jag, komma utan erfarenhet, och sedan bli bra, och bättre, för varje gång vi ses. Jag känner hur mycket han bryr sig och det handlar inte om att vinna en tävling – det handlar om att få någon att förstå och lära sig njuta av dans.

Skärmavbild 2016-04-16 kl. 18.00.58

Jag har ofta mött engagerade och passionerade människor i mitt jobb som programledare, särskilt när det gäller djur och natur, och Kristjan är av dem. Hans sätt att få mig motiverad och engagerad är unikt. Jag har vissa gånger, eller rätt ofta, sagt nej, det går inte, “det är fysiskt omöjligt” men så har han gång på gång motbevisat mig. Inom loppet av en timme har jag gjort det jag inte trodde var möjligt.

Skärmavbild 2016-03-16 kl. 22.39.43

Det har varit mycket motstånd längs vägen i form av skador och andra olyckor. Det har inte varit så överraskande för mig, jag är sån, det händer saker runt ikring mig hela tiden, för att jag är så impulsiv och ivrig. Men jag har gjort mig ovanligt mycket illa under Let´s dance perioden – helt galet faktiskt. Och Kristjan, tålmodig vid min sida, som en storebror, med så mycket kärlek och omtanke. Han tröstade mig, bar mig, bad för mig, och gav mig hopp när jag var redo att ge upp.

Skärmavbild 2016-04-20 kl. 21.21.24 Skärmavbild 2016-04-20 kl. 21.20.46 Skärmavbild 2016-04-20 kl. 21.18.53

Efter en skadad höft, krock med bilen, bruten tå, blånaglar som fallit av, ryggsmärtor och så kom då min skallskada… Det är ju helt absurt egentligen men ja jag slog mig blodig. Kristjan fick än en gång se danstimmar försvinna då jag behövde åka till sjukhus. Men tro inte att han för en sekund visade irritation eller lämnade mig. Jag är fascinerad över tålamodet och känslan av ansvar han visat under denna galna period. Det kan inte hela tiden varit så lätt. 🙂

STOCKHOLM 2016-03-23 Lets Dance Linda Landorff Foto: Erik Nylander / TT / kod 11540

En annan sak som Kristjan lärt mig är att våga vara sensuell och kvinnlig. Det låter kanske fånigt men inom dansen ska man vara uttrycksfull och det var svårt för mig i början, väldigt svårt. Jag älskar ju Jacob och därför kändes det svårt att gränsla en annan man och visa uttryck för nån form av sensualitet på dansgolvet.

_KT12588

_KT16701

Men med sin proffessionalitet i kombination med att vi lärde känna varandra som vänner så fick han mig att känna mig trygg. Jag har nog aldrig i mitt liv känt mig så sexig som jag stundtals gjort i Let´s dance. Jag fattar att man inte får säga så, det låter så fånigt, men det är sant och för mig har det gjort skillnad.thumbnail_IMG_9991

Dansglädjen är ju en annan sak, så himla vansinnigt kul vi haft. Vi har skrattat och haft så roligt. Av alla danspar så är jag helt övertygad om att vi faktiskt haft roligast 🙂

_KT19338

Eller hur?! nog syns det att jag har haft roligt – jag ser ju så lycklig ut på alla bilder. 🙂

_KT16675

_KT13053

Vårt nummer i fredags – Indian Jones….

Skärmavbild 2016-05-22 kl. 20.48.15

I torsdag hade vi vårt sista träningstillfälle. Vi borde ha tränat inför finalen men det gjorde vi inte. Kristjan föreslog att vi skulle dansa alla våra danser igen. Han skriver så fint om det på sitt instagram – det var precis så. Underbart att minnas och dansa igenom alla fantastiska danser igen.

Skärmavbild 2016-05-22 kl. 20.53.18

Jag blev så rörd och nostalgisk när vi var framme vid dansen vi gjorde vecka 7 att jag grät. Så klart. Jag har ju lätt till tårar men det var så känslosamt att gå igenom alla danser, njuta av dem, minnas vecka för vecka tillsammans med allt vad det inneburit i form av känslor – fysisk ansträngning, glädje och kamp. Kristjan kunde inte heller hålla sig oberörd. Det blev en väldigt känslosam dag.  Skärmavbild 2016-05-22 kl. 20.48.55

Gång på gång har Kristjan lyft mig med fina ord och komplimanger – både på instagram och i danslokalen. Det är en gåva att kunna ge på det viset.

760-1Det tog sin lilla tid men vi har öppnat upp för varandra och vi har funnit en vänskap som är på riktigt. Vi har gått igenom mycket. När man blir trött är det lätt att bli irriterad, eller arg, och ja vi har bråkat, men vi har också alltid blivit sams. Vi är båda starka och passionerade känslomänniskor och då blir det laddat emellanåt.

_DSC1180

Kristjan är perfektionist och han är hård mot sig själv. Han har fått lära sig att det handlar om att prestera. Minns ett genrep där Kristjan skällde ut mig för att jag enligt honom okoncentrerad, men i själva verket hade så ont att jag knappt kunde gå. Jag sa åt honom att bara gå och lämna mig ifred. När han kom tillbaka, satte han sig på knä framför mig i kostymrummet bland alla människor, tårarna rann och han bad om förlåtelse. Jag blev så rörd. När Let´s dance nu är över borde det ju vara så att vi är klara med varandra men så kommer det inte att vara.

IMG_8226

_DSC1281

Vi kommer att fortsätta ses både på och utanför dansgolvet.

160415_broadway_annika_berglund_4262_4000 kopia

Jag är så tacksam för allt vill jag slutligen säga, jag har fått lära mig dansa, jag har haft otroligt kul och lärt mig massor om mig själv och framför allt – jag har fått en riktigt god vän.

Nu ska jag fokusera på bönderna framöver – nästa vecka är det dags för speeddejt på Sundbyholms slott!

Foto: Karin Törnblom / Olle Sporrong / Annika Berglund

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: