IMG_8710

Vedugnsbakad pizza är bland det bästa jag vet och det går att göra en helt fantastisk variant hemma – i grillen! Det enda man behöver, förutom en grill, är en pizzasten. Vi köpte en på Bauhaus för drygt 300 kronor, och det kan jag lova var en bra investering – pizzorna vi gör är himmelskt goda!

IMG_8687

Nu senast var det barnen som lagade och bjöd på pizza på vårt lantställe i Lappland. De bjöd givetvis in våra grannar också, mormor och morfar. Alla fick lägga in önskemål om vad de ville ha på in de handlade och morfar, ja han skulle ha ananas på vilket förvånade både mig och barnen men givetvis uppfyllde pizzakocken hans önskemål om lappländsk Hawaiipizza 🙂convert-19

IMG_8706

Grillen ska ju upp i 200 grader så Jacob var ändå i närheten under tillagningen, även om småkockarna så klart skötte jobbet.

IMG_8689

convert-18

Vi gör egen pizzadeg (halvt paket färsk jäst, 5 dl vatten, lite olivolja, salt och så mycket mjöl som behövs för att få en slät deg) och lagar en tomatsås med färsk basilika, vitlök, lite chili, olivolja, gul lök och oregano. Se recept HÄR. Sedan lägger vi på salami, röd lök, oliver, lite ruccola, några skivor mozzarella, kronärtskockor och riven ost. Sen tar det cirka 10 minuter att grädda världens kanske godaste pizza! Degen blev perfekt knaprig och det smakade verkligen vedugnsbakat.

IMG_8696

Tungt jobb att vara pizzakock 🙂

IMG_8700

IMG_8704

Hoppas ni blev inspirerade och att det smakar!

Kram och trevlig kväll! Linda

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: