img_1261-1Nu ska jag avslöja en hemlighet – jag skriver en bok! Det känns väldigt nervöst och nästan lite förmätet att tro att jag ska klara av något sånt men nu är projektet igång och jag har en väldigt bra mentor och medförfattare så jag har valt att tro att detta faktiskt kan gå.


Idén till boken, historien jag vill berätta, har jag haft i mig ett par år redan så detta är verkligen inte något som kommit spontant. Jag har funderat och ältat och fram till nu inte vågat sätta igång. Jag har förvisso skrivit en hel del i mitt liv, reportage, krönikor, researtiklar, blogg… men att skriva en bok ju verkligen något helt annat. Jacob, min man, har hela tiden trott på mig och sagt att jag kan göra det här. Han älskar storyn och mina karaktären men framför allt så älskar han mig och vill hjälpa mig våga göra sånt som jag är lite rädd för. Det vara samma sak med Let´s dance, hade det inte varit för Jacob hade jag aldrig varit med.


Så nu, stärkt av kärleken och uppmuntrande ord från mig älskade man, har jag nu bestämt mig för att våga. Till min hjälp förutom Jacob har en mycket god vän vid namn Magnus Abrahamsson. Magnus är tv-makare och författare, han har skrivit böcker, poddar och tv-serier som Nya Tider, Rederiet och Sjätte dagen.  Redan för ett år sedan berättade jag om min idé för honom och han tyckte den var briljant. Så nu när jag sa att jag äntligen tänkt våga göra detta så tackade han ja direkt till att vara min mentor och medförfattare.


Det är en spänningsroman och historien utspelar sig så klart i mina hemtrakter. Huvudpersonen är en kvinna på 35 år. Åh, jag skulle kunna berätta så mycket för er men jag vill inte det än. Får inte, det kommer förstöra spänningen. Just nu är det bara mina närmaste som får veta och i övrigt så är det ju en levande process som är i ständig förändring. Jacob har tålamod tack och lov för jag måste ventilera allt med honom. 


Älskade Jacob, jag är så glad att han fått mig att ta steget. Underbart. Hur som helst, så här går det till just nu. Magnus och jag möts och pratar igenom historien. Bit för bit och varje vecka får jag ett nytt skrivuppdrag. Första uppdraget var givetvis vis att noggrant beskriva huvudpersonen. Vem är hon, vilken bakgrund har hon, hur var hennes uppväxt, förhållande till sina föräldrar, karaktärsdrag etc. Det var så häftigt att börja skriva om henne, och så enkelt, för jag har henne inom mig. Inte det att den här kvinnan är lik mig, utan för att jag har tänkt på henne så länge att jag faktiskt känner henne.


Så där är vi nu. Boken är påbörjad, vi vet historien, vi älskar den och tror på den. Nu handlar det bara om att jag ska skriva ner den. Låt oss hoppas att det går. Jag är nervös och spänd men känner mig nu övertygad om att med Magnus hjälp och med Jacobs hjälp, stöd och kärlek så kommer detta faktiskt att gå.


Ni brukar också vara fantastiska på att ge stöd och jag märker det redan nu på instagram @linda_lindorff. Kul också att självaste deckardrottningen Camilla Läckberg skrivit på min insta och erbjudit sig att ge tips och hjälp ifall jag skulle behöva det. Hon om någon kan skriva bra spännande böcker! Det känns lite overkligt att jag ska kunna få ihop en bok, och ännu mer overkligt att få ihop en bok som är spännande och läsvärd men nu jädrar tänker jag samla ihop lite självförtroende och våga tro att det ska gå. Historien har jag ju i alla fall – och den vet jag är bra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: