img_1736-1

Det enda Wilhelmina ville ha när hon fyllde år, sa hon, var en ödla. Efter många funderingar och en hel del research bestämde jag mig för att hon skulle få det allra mest önskade. Så klart. Och hon fick inte bara en, hon fick två!

img_1756

Två utsöta små dvärgskäggagamer, och glädjen när hon fick dem i morse var så fantastisk att se, jag tror nästan att jag aldrig sett henne gladare. Så det var verkligen rätt – men vägen hit var inte lika självklar. Hjälp vad vi har kämpat med detta.

Det började med att jag fick åka till Uppsala för att köpa de små rackarna. Jag var inte helt säker först men sedan när jag väl såg dessa små minidinausarier blev jag övertygad. Minna älskar djur och kommer att kunna ta hand om dem. Så jag köpte två.

Väldigt duktiga och trevliga de som driver det här stället må jag säga. Herpers corner. De lät mig få lära känna massor av olika små och stora reptiler.

Japp så var det ju det här med utrustningen också… det är ju inte bara att köpa ett par ödlor. Man ska terrarium förstås, med värmelampa, uv-ljus, vattenskål, fuktmätare, termometer, värmematta… och ja inte att förglömma – syrsor!

IMG_1760

Ödlorna må vara små men de äter alltså 4-8 såna här – om dagen! och de ska vara levande så dessa små kryp måste man alltså också ge mat och vatten så att de håller sig vid liv tills det är dags. Så vi kommer i källaren att behöva ha en låda med såna här kryp, hela tiden nu framöver. Som vi matar, för att sedan ge dem till ödlorna. Hu.

Allt som allt gick detta på 5000 kronor, låter ju hemskt mycket förstås, Jacob tyckte det var lite galet, men då ska man tänka på att de ju faktiskt lever i 15 år! Vilket Jacob då tyckte var ännu mera galet 🙂 Jag köpte dock inte all inredning i butiken utan sågad av en bit av vårt gamla fällda äppelträd, och det blev sååå bra och snyggt!

Eller vad säger ni om detta! Så vackert tycker jag.

Lykke hjälpte mig att fixa allt. Väldigt kul hade vi när vi gjorde det. Det som inte var fullt lika kul var att när vi kom in från att ha sågat stubben, så hade ALLA syrsorna rymt! Det var fullkomlig kaos! Jag hörde Lykke ropa inne från huset. “Mamma du måste nog komma nu, det är syrsor överallt!”

Först skrattade jag bara men sen insåg jag problemet. De här insekterna är supersnabba! De hoppar och far som bara den. Och de gömmer sig! Så jag ropar på Jacob som kommer och tror inte sina ögon. I hela köket så hoppar det små gräshoppor! Syrsor! överallt! jag och Lykke kryper runt på alla fyra och försöker fånga in dom. Kaos! Det oss nästan en timme att fånga in dom – och då hittade vi ändå två till igår i en sko 🙂


Vi kommer nog att få lite besvär med syrsorna innan vi lärt oss hantera dom men jag ångrar inget – så underbart kul se glädjen hos Wilhelmina när hon fick dem. Snart är hon hemma från skolan och då är det matningsdags. Kommer bli spännande 🙂

Kram! Och ja, en liten glädjefilm hittar ni på mitt instagram @linda_lindoff 

Ha en underbar fredag! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: