Igår kväll var vi bjudna på att se musikalen The phantom of the opera Cirkus i Stockholm. Jag älskar musikaler och det här är en av mina absoluta favoriter! Har sett den flera gånger tidigare, men det var länge sedan nu och jag har inte sett föreställningen med Peter Jöback så det här såg jag verkligen fram emot.

Parkett rad 2, härligt att få sitta så nära att man kan se skådespelarnas ansikten. Det här är alltså ANDREW LLOYD WEBBERS originalproduktion The Phantom of the Opera från West End och Broadway som nu kommit nu Sverige med svensk översättning och ensemble. Peter Jöback i huvudrollen. Underbart!


Fotograf på röda mattan, som denna kväll var blå…, Karin Törnblom. 

Klänning – Maria Westerlind, väska – Dianae von Furstenberg Dvf, armband och örhängen – Glitter, skor – Zara.

Min och Jacobs tredje musikalkväll på 5 dagar 🙂 Så fantastiskt. Jacob brukar inte vilja gå på premiärer med mig men han gillar musikaler så såna här tillställningar går han gärna med. Så kul att få uppleva sånt här tillsammans. Riktiga drömdejter.

Så drog föreställningen igång och utan att överdriva kan jag säga att detta är bland det bästa jag nånsin sett. Från första sekund är man trollbunden. Musiken som direkt ger gåshud, de fantastiska rösterna från bland andra Emmi Christensson, som gör Christine, och Anton Zetterholm – så otroligt bra i rollen som snygge Raoul greve de Chagny, mäktig röst, och så förstås sanslöst begåvade Peter Jöback. 

Det är också otrolig visuellt, så snyggt och påkostat. Fantastiska kostymer och ljussättning.

Jag blev så berörd av det här. Det är känslosamt, sorgligt och vackert. Och när Peter Jöback i slutet kommer fram för att ta emot publikens jubel och jag ser att han är rörd till tårar bakom masken gråter även jag. Vilken stjärna han är. Vilken stjärna.

Jag kan verkligen rekommendera den här musikalen. Det här måste ni se, jag kommer bära den med mig för en lång tid framöver.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: