convert-2Ännu ett avnitt av Linda och djurens hjältar sändes i söndags på TV4. Detta avsnitt handlar om sköldpaddor. Jag besöker sköldpaddssjuket, The turtle hospital, på Marathon Island  och får följa dem en dag i deras arbete. Det är både gripande och otroligt kärleksfullt.

convert-3

Vi är med då en sköldpadda ska opereras. Hon har en tumör i lungan och tar de inte bort den kommer hon att dö.

convert-4

Det blir en oerhört känslosam och jobbig timme. Chansen att hon ska överleva är liten men teamet med läkare och sköterskor gör sitt bästa.

convert-6

I vårt program kommer ni att få se starka bilder. Den här sköldpaddan hade nämligen tumörer över hela huvudet, växandes ur ögonen. Tumörer stora som ägg. Det är en fruktansvärd syn. Jag grät så mycket för det här är tyvärr inte ovanligt här. Många sköldpaddor drabbas och man försöker ta reda på varför. Trolig orsak – miljöförstöring av havet. Den här sköldpaddan överlever fantastiskt tack vare dessa dedikerade och kunniga människor. skarmavbild-2016-10-18-kl-09-15-24

Samma eftermiddag fick vi vara med och släppa ut en sköldpadda som de opererat för ett år sedan och som nu var helt återställd. Vilken lycka.  convert-7

Det är hemskt att veta att våra vackra hav mår dåligt och djuren som lever där påverkas så mycket av detta. Samtidigt är det just den här informationen vi behöver för att förstå att det är dags att ta situationen på allvar.

Se avsnittet nu på TV4 play – ni som älskar djur kommer inte att ångra er. Detta är berörande och  viktig. Hopps ni tittar.

convert-1

Vi måste ändå tro att det finns hopp, och hopp får man när man ser detta fina program. Tro mig.

Kram Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: