Det är ju så mysigt att laga julmat tillsammans – Jacob är särskilt bra på speciellt sill och dansk leverpastej.

Igår gjorde han Brantevikssill – min favorit av sillsorterna på julbordet.


Min absoluta favorit är denna… Jacobs hemgjorda leverpastej – detta recept tipsar han om, som man på danskt vis serverar nygräddad och varm på rågbröd tillsammans med knaperstekt bacon, hackade brynta champinjoner och varm rödkål. Så vansinnigt gott! Till det dricker man förstås kall julöl.

Brietårta. Så gott och så lätt att göra. Ta en hel brieost, ringla över honung och lägg på nötter och lägg in i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Jag rostade sedan i stekpanna extra mycket nötter med honung som jag lade runt om. Serverad varm med hackade fikon.


Igår lilla julafton med min bästis och gudbarn! Nu har jag julkänsla på riktigt! Önskar er en underbar dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: