George Michael är död, sa Jacob plötsligt i morse. Jag tittade på honom och skakade bara på huvudet. Nej, sa jag. Nej det får inte vara sant. Men det var det. George Michael är död och jag gråter. Wilhelmina ligger bredvid mig i sängen och undrar varför jag gråter. Jag försöker förklara hur man kan känna så mycket nån man egentligen inte känner. Men George Michael och Wham har på nåt vis betytt så mycket. Han var en av mina största idoler. Jag älskade George Michael och jag har specifika minnen förknippade med så många av hans låtar. Careless Whisper så tänker jag på min första kärlek i Vilhelmina, Wake me up before you go go är en bussresa till Umeå med min syster och mandelkakor, I want you sex var min och min kompis Jennies favoritlåt i typ flera år, Last Christmas är olycklig kärlek och skoter i Saxnäs och Faith, ja den har en helt egen historia..  den har jag sjungit säkert 200 gånger. Bland annat inför publik som gatumusikant för att tjäna ihop lite extra pengar, på Farmen i Sydafrika och på Papua nya Guinea inför chockad men glad lokalbefolkning…

Ja många minnen och fina stunder. Hans musik är en del av så många människors liv och nu finns han inte längre. Det gör mer ont än vad jag kunnat tro. Det är så ofattbart sorgligt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: