På fredag är det dags för årets stora modefest Elle-galan där designers och deras vackra skapelser står i fokus. På en sån tillställning får det gärna vara lite glamouröst och snyggt. Folk planerar sina outfits i veckor innan, ja säkert mer än så i vissa fall och just därför är det också en väldigt rolig fest att gå på. Man kan inte ens på en hel kväll titta sig mätt på allt det vackra. Att festen dessutom hålls i Stockholms tjusigaste lokal, Spegelsalen på Grand Hotel, gör ju inte saken sämre. Kort sagt, det är en läcker fest och extra kul är det om man själv känner sig fin.


Jag älskar Ida Sjöstedt och har vid flera tillfällen burit hennes skira, sagolikt vackra klänningar. Bland annat hade jag den här på mig på galan Guldknappen. Till på fredag hade jag spanat in ännu en av Idas couture-klänningar. En kritvis spetsklänning med djup urringning fram och lång ärmar. Ursnygg. Jag hämtade upp klänningen idag på Kungsholmen där Ida har sin nya studio och så fort jag kom hem öppnade jag klänningsfodralet och tog ut den. Så galet vacker med snövita blommor och spets som gnistrar som iskristaller. Vem som helst som tar på sig den här klänningen kommer att se ut som en vinterdrottning – precis så som jag vill se ut. Jag tog på mig den och ställde mig framför spegeln. Den var helt fantastiskt…

…genomskinlig!! Jag fick som en chock! En nakenklänning! Jag ska på gala i en nakenklänning. Allt syntes igenom. Till och med naveln. Jag fattar hur snyggt det här är med rätt modell på en cat walk men hur tusan ska jag kunna bära upp den! Hjälp!  


På min instagram @linda_lindorff bad jag om hjälp och redan har jag fått massor av svar! Ni är så fantastiska! De flesta tycker att jag ska köra på vit eller hudfärgad underklänning, några tycker en snygg body, nån har sagt string ???och några tycker jag ska go wild and crazy och vara naken under, vilket så klart aldrig nånsin kommer att ske men jag uppskattar ändå alla er förslag, även de lite mer galna 🙂 

Problemet är att det så klart att man inte hittar en perfekt body eller underklänning hur lätt som helst och det särskilt med tanke på hur klänningen ser ut på framsidan… 

…kolla in det här! Gulp. Så trots alla goda råd har jag fortfarande fullkomlig klänningspanik. Imorgon ska jag ut på stan och hitta mig en underklänning. Låt oss hoppas det går vägen. 

Givetvis är detta trots allt ett ytterst banalt problem – ytligt och oviktigt så klart. Och det är ju inte värre än att jag tar på mig nåt gammalt eller… helt enkelt stannar hemma. För vad är väl ändå en bal på slottet när allt kommer kring 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: