img_6203

Jag gick in i Let´s dance för ganska exakt ett år sen – oerhört naiv om konsekvenserna. Det jag fått höra vara att det var jobbigt men också kul. Mailade med Jenny Strömstedt innan som sa just detta men också att det tog mer tid än man nånsin kunde tro, men också att jag skulle passa på att njuta av varenda minut för det var enligt henne bland det roligaste hon gjort.  Och ja vetandes detta, ungefär endast detta, tackade jag ja.

convert-11

Och nog hade jag kul men hjälp vad kroppen fick slita. Jag gick från helt otränad, hade inte tränat på över 8 år, till att träna varje dag. Kroppen slet och jag skadade mig som få…


Det här bland annat, vänster höft, blodigt huvud och en bruten tå…

…och så andra höften…. här ser ni min högra höft efter Lets dance, bild tagen för några veckor sen. Jag har inte ont men den kommer aldrig se ut som vanligt igen efter den rejäla muskelskadan jag fick i samban. Det här stör mig inte, det är ett minne från förra året helt enkelt. 🙂 Jag är rätt klantig och ivrig och slår mig därför ofta men årets deltagare i LD får ändå räkna med att bli rätt mörbultade – det blir man 🙂 Jag tappade också 8 kilo vilket jag inte strävade efter utan bara en annan konsekvens av all träning. Men jag blev också starkare och starkare och helt plötligt efter 15 veckors stenhård dansträning hade jag plötsligt gått från otränad till vältränad. Jag fick min kropp tillbaka. Mina spagettiarmar fick äntligen lite muskler och jag blev fysiskt stark och smidig. 

Framför allt så hittade jag något nytt att älska, nämligen dansen. Jag och Kristjan har fortsatt dansa sedan Let´s dance, vi gjorde ett uppehåll på några veckor under sommaren då vi hade semester men i övrigt har vi dansat med jämna mellanrum. En till två gånger i veckan. Vi har aldrig haft som mål att tävla – det enda vi vill är att dansa och ha kul. Och det har vi. Att vi sedan dessutom har fått jobba med dans tillsammans i vår dansskola är bara en stor bonus.

img_7864

Nu går Kristjan in i Let´s dance med en ny partner, boxaren Mikaela Lauren, och jag hoppas och tror att det kommer att gå bra. Kristjan har aldrig nånsin under sina år i LD blivit sämre än 4:a så jag är rätt säker på att de kommer ta sig långt, särskilt då Mikaela ju uppebart är en riktig fighter, i ordets rätta bemärkelse. Kristjans fokus kommer så klart ligga nu på henne och Let´s dance, han är en slitvarg, oerhört begåvad och han gör alltid sitt bästa. Så ingen ska oroa sig för att hans fokus inte ligger på henne för det gör det, men det innebär inte att han kommer sluta dansa med mig. 


Kristjan och Mikaela är danspartners i Let´s dance. Jag är hans danspartner utanför LD, och givetvis kommer han, och kan han, fortsätta dansa även med mig. Vi jobbar ihop med vår dansskola och vi gillar att dansa tillsammans – punkt. Som dansare kan man faktiskt ha flera partners 🙂 

Förutom vår dansskola gör vi också “veckans dans” på instagram @linda_lindorff som vi fått otroligt fin respons för. Den senaste spontandansen, som ni ser på videon ovan har över 130 000 visningar, vilket är extremt mycket för ett konto på 65.000 följare:)
Så sammanfattningsvis – Let´s dance förändrade mitt liv på så sätt att jag började träna igen, jag fick min kropp tillbaka och känner mig i mitt livs toppform. Jag lärde mig älska dansen och fick därmed ett nytt stort intresse. Jag skadade mig gav aldrig upp hur ont jag än hade. Det är en skön insikt. Dansen har också gjort mig lite mer kvinnlig. Jag vågar försöka vara kvinnlig, i åtminstone dansen, och jag känner mig att jag fått bättre hållning och rör mig mjukare. Sist men inte minst gav den mig ett nytt jobb. Jag jobbar numera även med dans. Det är ändå rätt häftigt.

Efter premiären av Lets dance har sänts kan ni läsa här vad jag tror om de nya deltagarnas potentiella framgångar och vilka som sett ut att ha tränat minst och mest…. jag har ju ändå viss erfarenhet efter att ha varit med ändå till semifinal förra året – dvs 11 avsnitt av 12. 🙂 

Ha nu en underbar fredag och missa inte vår dansskola på bloggen.

Puss & kram Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: