LetsDance2016Så kul att Let´s dance är i gång igen – och kul att få sitta i soffan och se det! Förra året var jag själv med, i 11 veckor av 12…, och såg inga avsnitt på tv utan upplevde allt på plats. Det gör det hela extra roligt nu…

convert-1

 

160415_broadway_annika_berglund_4262_4000

Jag förstår precis hur deltagarna känner när de står där på trappan och man precis fått veta att man gått vidare – eller framför juryn för att få sina utlåtanden… Pirret, ivern och framför allt det enorma glädjeruset man känner när man dansar inför en jublande publik.

puff_lets_dance-700x477

Här är det nya härliga gänget! Underbar blandning personligheter och kändisar – vissa har redan visat framfötterna. Det är kul att sia lite om hur man tror det kommer att gå, vilket jag har gjort här, men ta det med en nypa salt. Detta är ju bara vad jag tror – baserat på magkänsla, det lilla jag kan om dans och framför allt erfarenheten av att själv vara deltagare och tävlande…  Jag är verkligen inget proffs men med Kristjans hjälp och folkets röster tog jag mig ända till semifinal. Så jag känner till juryn vid det här laget och vet vad det krävs i form av träning, fokus och folkets kärlek. Så detta är mina tankar.

img_7862

Min danspartner Kristjan Lootus….

img_7864

…dansar i år med Mikaela Lauren. Det är alltid nervöst på premiären så klart men jag tyckte att de klarade sig galant. De fick inte så bra poäng av juryn men det blir bättre nästa gång. Jag vet vad de har för dans och den kommer passa Mikaela bra. Bättre än samba. Gillar Mikaela av många anledningar men framför allt för att hon är en fighter och vinnarskalle. En stark kvinna dubbel bemärkelse. Hon måste bara satsa helhjärtat, låta dansen vara lika viktig som boxningen och visa det. Annars blir det tufft.

Ellen Bergström gillar jag mycket sedan tidigare. Hon verkar rätt kaxig men hon är så ödmjuk. Jag var på en filmpremiär där hon hade huvudrollen och när jag kom in på röda mattan bad hon typ om ursäkt för att hon stod i vägen, eller stod där för länge. Kommer inte exakt ihåg hur det var, men oavsett minns jag att jag reagerade och blev helt paff över den ödmjukheten – och hur otroligt snygg hon är för den delen. Ellen har bra taktkänsla, är följsam, snygg, rolig, har självdistans, ödmjukhet och en otrolig utstrålning. Hon kommer att gå långt.

Dominika Pexzynski – tycker hon är så vacker och sensuell. Urkvinnlig. Hade höga förväntningar på henne men tror kanske att nervositeten gjorde henne lite stel. Hon ser ju så mjuk och rörlig ut, och hon har en otrolig karisma. Juryn verkar gilla henne och hon får onekligen rubriker men jag tror ändå att hon måste orka träna lite mer om hon vill vara kvar länge i tävlingen. Misstolka inte detta, jag gillar verkligen Dominika, stark, smart, snygg och snabb i replikerna, men som tittare vill jag känna att hon ger allt och att hon visar sin passionerade sida. Det kommer att hänga på om hon vill och orkar träna tillräckligt mycket, för man vill ju gärna se henne men då måste hon också visa att hon tränat och gör sitt bästa.

Jesper Blomqvist – är från mina hemtrakter… uppvuxen i Västerbotten och en kille som jag träffat på några gånger. Både på fest, vi hade väldigt kul en kväll i Palma för många år sedan tex, och till vardags då vi båda bor på Lidingö. Det här är en fantastisk kille. Så naturlig, opretentiös och snäll. Han är en av de snabbaste fotbollsspelare vi haft, har väldigt bra fysik, är charmig, ser bra ut och älskar att vinna. Jag tror också att han, som de flesta norrlänningar dansat både bugg och foxstrott i sin ungdom 🙂 så det här är en kille som kan bli farlig.

Anja Pärsson – har aldrig varit snyggare och dansade otroligt bra tycker jag. Avslappnat, glatt och engagerat. Fick inte några toppbetyg från juryn men det är också för att dom vet –  Anja är typ redan klar för final.

Johannes Brost – vet inte riktigt vad jag ska säga, vill gilla honom, har sett alla filmer han gjort och beundrar honom för en lång och stark skådespelarkarriär, och … jag tycker han gör det väldigt bra med tanke på att han är tävlingens äldsta deltagare. Tror dock att han kommer att behöva träna hårt för att gå långt, eller satsa på att charma. Han har i och för sig en väldigt vass danspartner i nya tjejen Jasmine… det blir spännande att se hur det går här. Det kan i alla fall bara bli bättre.

Samir Badran – alla älskar Samir, och det är lätt att förstå varför. Glad, ohämmad, spontan och oförutsägbar. Snygg dessutom. Dansar med veteranen och snyggingen Sigrid, som han nu säger sig vara kär i. Mina barn tyckte han var överlägset bäst. Samir kommer få  barnens röster, och ja många av de vuxnas också. Han behöver inte ens kunna dansa för att få röster, därför var det extra kul att se att han faktiskt kunde dansa. Samirs tango var taktfast, manlig och snygg.

Anders Öfvergård – ny tv4-profil som fått fördelen att hamna både på billboards och i trailers. Han var stor stjärna på kanal 5, än har han inte riktigt hunnit testa sin popularitet på vår kanal. Jag gillar Anders, vi pratade länge och mycket på Tv4´s programledarjulfest, och han har nåt man fastnar för. Han sa då till mig att han besitter “akrobatiska talanger”, det låter spännande tycker jag och jag hoppas vi får se dom snart. Än har han inte imponerat på mig jättemycket – men han är en vinnare, han har redan vunnit Tonys gunst – Tony har i tidningarna sagt att han är en favorit… och ja jag tror vi  kommer få se honom länge i tävligen.

Messiah Hallberg – jag har inte sett så mycket av honom innan. Roligt kille, men det kände jag inte så mycket av i fredags. Han kändes litestel och nervös. Ett tag tänkte jag att han gjorde till sig, “spelade” att han dansade så stelt och bredbent… jag har fortfarande känslan av att han kommer att överraska. Att han plötsligt bara kan. Faktum är att jag vill se mer av honom trots att han dansade så stelbent. Han har ett utseende som passar på dansgolvet, en figur som passar i tights, glittriga tröjor och trikåer… jo, jag tror inte han blir den som åker ut först. Åtminstone hoppas jag inte det.

Stina Wollter – juryns och folkets favorit. Mjuk, varm, glad, sprallig, kvinnlig – och känsla för dans. Ser fram emot att se henne dansa. Ett problem kan vara att börja så här bra, då är det svårare att visa att man blir bättre… men jag har en känsla av att hon älskar att dansa vilket innebär att hon också kommer att älska att träna. Stina kan vara en av finalisterna, om inte så är hon med fram till semifinal. Det tror jag.

Vi får se hur det går – oavsett har vi en underhållande och spännande dansvår framför oss!

Trevlig kväll! kram Linda

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: