680.jpg

Sigrid Bergåkra och Pål Mases har gjort slut. Fina Sigrid, så ledsen att höra att hennes kärlekshistoria med Pål nu är över. Så ledsen Det finns nog ingen i Bondes söker frus historia som gjort så många överraskande vändningar och val under pågående inspelning som den här donnan men oavsett vad hon bestämde sig för och gjorde så kunde hon alltid väl motivera det och jag stöttade hennes val i jakten på den stora kärleken. Vi ändrade och gjorde om. Många många gånger. För hennes och för kärlekens skull. Den sista stora överraskningen var när Sigrid berättade för mig att hon ville skicka hem alla sina killar på gården – och bjuda in en ny. En ny som jag aldrig hört talas om. Jag minns att jag blev oerhört förvånad för det kändes ändå som att det fanns spirade känslor på gården. Men så började hon berätta om Pål, och det med ögon så glittriga och förtjusta att jag insåg att det inte fanns nån annan utväg. Sigrid måste få träffa Pål. Så vi ändrade igen och styrde om. Sigrid skickade hem allt sina killar, och vi ringde in Pål. Det ska bara pang och så var det klart. Kärlek. Sigrid och Pål. Så självklart och enkelt. Minns när jag träffade Pål första gången, han var lite nervös inför att träffa mig sa han men av det kände jag inget. Han var en trygg lugn man med en kram man minns och ögon bara för Sigrid. Jag kände då att det var rätt. Jag trodde på det från första stund. De två tillsammans strålade av lycka. Man kunde se hur fysiskt attraherade de var och kompatibla i sättet att vara.


Jag trodde verkligen på både bröllop och evig kärlek. Nu är det slut och jag ska faktiskt erkänna att det gör mig riktigt ledsen. Givetvis förstår jag att de gjort slut av en anledning och att det är ett väl övervägt beslut. Men ändå, jag vill ju så gärna se Sigrid lycklig. Pål också för den delen. Nu går de skilda vägar och givetvis gör det ont för dom båda. Men än en gång, det här är kloka mogna personer och är det slut så är det för att de insett att de inte funkar ihop. Sorligt, sant men ändå det enda rätta.

Jag vet att det kommer att gå bra och skulle Sigrid och Pål nånsin behöva hjälp med att hitta kärlek så finns en hel Bonde-redaktion med mig i spetsen redo att göra en insats. Kärleken är värd att kämpa för och jag önskar så klart att det i slutändan blir kärlek åt alla.


I samma veva har två av mina bästa vänner, Marit Danielsson och Magnus Abrahamsson, kommit ut med en bok om skilsmässor och separationer som heter Lyckligt skild. Den är baserad på den populära “Skilsmässopodden” som de gjort och är en bok för alla att läsa. Vare sig man ligger i skilsmässa eller inte för det är så många kloka ord om relationer och kärleksproblem som är bra för vem som helst att ta till sig. Relationer är komplicerade och är man som jag intresserad av dom, både de bra och de dåliga så är det här en mycket intressant bok där vanliga problem ventileras, stöts och blöts. Ett lästips för hängmattan.

Nu vill jag avsluta med att önskar er en trevlig helg – och hoppas att Sigrid och Pål ändå hittar ett så lindrigt och vänligt avslut på sin relation som möjligt.

Kram Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: