Jag älskar att fiska och sen tillaga det man får på olika vis. Häromdagen gjorde vi carpaccio på abborre och sik.

Vi har gjort fiskcarpaccio många gånger tidigare på både röding och öring men detta var första gången vi provade göra den på abborre och sik…

…och det blev verkligen otroligt gott! Helt underbar sommarlunch!

Extra kul är det ju så klart att barnen dragit upp fisken. Stora fina abborrar som vi sen byxade.

Vi räknade med en fisk per person och i denna storlek blev det lagom.

För att fisken ska gå att skära så tunn som möjligt fryser vi in den först. Tar ut den och skär medan den fortfarande är frusen. 

Sen lägger vi upp direkt på tallriken, häller på olivolja, sen lite salt och peppar, ruccola, riven parmesan och pinjenötter. Otroligt gott! Detta borde ni smaka. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: