Jag älskar att bada, vare sig det är hav, pool eller sjö och även om jag föredrar lite varmare temperaturer så låter jag inte kallt vatten stoppa mig från att bada. Det här kvällsdoppet som jag tog under vår fjälltur är utan tvekan sommarens vackraste, skönaste – och det var kallt. Här var det bara 9 grader i vattnet. 

Så här vackert var det morgonen efter. Vaknar man och ser detta så måste man ju bara bada – vare sig man har tagit med badkläder eller inte. Tycker gott man kan unna sig ett nakenbad när man får chansen 🙂 det finns ju ändå inget skönare om man ska vara ärlig. I det här fallet hade jag glömt bikini, vilket inte är så konstigt, tror det är få som tänker sig att det ska vara så soligt och myggfritt att man kan gå omkring i bikini på fjället – och att bada i fjällsjöar gör man ju heller inte så ofta. 🙂 Men när det är så här sagolikt vackert måste man ju bada. Kände mig lite som en Zornkvinna i en vackert målad tavla. Oförglömligt på många vis. Och så tror jag det är nyttigt – skinnet krymper och spänns åt, kroppen vaknar till och man får en pirrande känsla i benen – det sista är nog domningar från kylan men ändå 🙂 Jag älskar känslan!

Det här sista doppet jag tog på fjällturen – det däremot gjorde nästan för ont för att vara njutbart… När isen ännu ligger kvar så här är temperaturen lika kall som i en isvak. Och badar man isvak har man oftast värmt sig först i en bastu. Jag tänkte inte riktigt på det utan kröp ner och fick som en chock. Det gjorde ont i skinnet! Hjärtat började slå snabbare och jag tappade känseln i tårna på nolltid. 


Detta blev lite av en utmaning så klart och jag är glad jag gjorde det – även om det helt ärligt inte var så skönt. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: