Det blev en lång härlig semester i år och jag har verkligen njutit av allt. Tiden med familjen på olika platser, roliga upplevelser, god mat och träning. Att träna är ju inte självklart då man är ledig och många väljer att strunta i det men för mig är det en del av välbefinnandet. Jag mår bättre och får mer energi då jag får röra på mig. 

Det behöver inte vara några hårda träningspass utan det kan räcka med att simma 1000 meter i poolen och sen lägga sig på yogamattan och stretcha lite.


Min svägerska Reena har också lärt mig en del yogaövningar som jag älskar. Både avslappnande och såna som ger bättre hållning och styrka så jag reser ofta med den här rosa mattan i bagaget 🙂 Man kan så klart lika gärna ligga på en handduk men mattan ger mig motivation på nåt vis. Gillar av nån anledning att göra övningarna extra mycket när jag har den. 🙂

I Lappland och Falsterbo så sprang jag 6 km varje morgon – och utöver det får man ju gratis träning på många olika vis i form av vedhuggning, bärplockning och dylikt. Sen har jag också rott en hel del. Älskar att ro. Roddmaskinen på gymet är jag inte så förtjust i men detta älskar jag. (Har flytväst i vanliga fall, och alltid när barnen är med. Detta var ett undantag. 🙂 )

Fjällvandring är också en sån superskön aktivitet att göra. Vi gick inte så långt eftersom barnen är små men några kilometer per dag blev det…


…plus att jag och Jacob sprang iväg på egna turer medan barnen fick vara kvar vid tältet hos mamma och pappa. (Ska berätta mer om fjällvandringen snart – så underbart att göra med familjen. )

Stå i bryggan på bryggan… 🙂 är usel på detta men skam den som ger sig. Gillar att träna smidighet. Vill inte känna mig stel.


I Toscana var det för hett för att löpträna. Jag klarar inte springa när det är över 30 grader. Däremot så gick jag och Jacob upp till byn Pienza varje morgon för att köpa bröd. En promenad på 6.5 km tur och retur… 


…och ja, väldigt brant på ditvägen. 🙂

Vi klev upp 06.30 innan det blivit för varmt och så att vi skulle vara tillbaka med bröd lagom till att älsklingarna vaknat 🙂

Och deras glada miner…

…och detta härliga var minsann en belöning värd att kämpa lite för.

Det här med kost på semestern är ju en helt annan femma… vår familj älskar att laga mat tillsammans och äta gott.

Salami och goda ostar är för övrigt bland det bästa jag vet.

Vårt fina kök i Toscana där vi lagade mat varje dag, ibland lunch, ibland middag, vissa dagar både och.

…gott kött med vitlök och färska kryddor från trädgården.

Minna och Jacob fokuserade på kvällens middag. Så mysigt att laga tillsammans!

Pienza känt för sina stora runda peccorino ostar – som jag älskar!

Lunch i Pienza…

…färsk pasta med krämig mozzarella… ja ni förstår ju själva att oavsett hur mycket jag rört på mig i sommar så har jag gått upp några kilon. Tre kilo närmare bestämt och det bekommer mig faktiskt inte alls.

Jag har länge vägt 57 kilo och på min längd på 177 cm så kanske det varit i minsta laget. Just nu väger jag 60 kilo och det kommer jag nog inte hålla när vardagen sätter igång med mer normala matvanor, regelbunden träning och jobb. Men under tiden njuter jag av mina tre extrakilon. Som  Jacob brukar säga, bara mer att älska… 🙂 

Det bästa med semester är ändå all energi man fått. Jag känner mig så stark! Nu ser jag fram emot en härlig höst med mycket jobb och roligheter. 

Kram! Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: