Vi är fyra par som bjudit in varandra på Halv åtta hos mig – middagar. Igår var det vår tur.

Kul att duka fint tycker jag och för detta speciell tillfälle såg det ut så här. Många har redan frågat på insta om de vackra löven – de kommer från Zara Home, tallrikarna Agneta Livijn. Hortensiorna plockade Benedicte in från trädgården. Så lyxigt att ha sina egna snittblommor, härlig känsla.

Kvällens tema – så klart Lappland 🙂 och med fokus på närproducerat och sånt vi plockat och fiskat själva… 

Här är Halv åtta hos mig -gänget! Fint väder så vi började med fördrink på terrassen. 

Fördrinken – Blueberrytini! 


Visst ser de läckra ut! Recept kommer!

Älskar färgen! Dessa är gjorda på blåbär vi plockat själva och då blir de så här härligt blodröda. När jag gjorde drinken på köpta odlade blåbär blev de betydligt ljusare och mer rosa än röda. Smaken var också mindre så om man har möjlighet ska man så klart göra det på blåbär man plockat själv.

Det är ju verkligen en sommardrink så att få dricka dem i kvällssol är ju väldigt trevligt.

Förrätten – Norrlandsklassiker i form av tunnbrödkorgar fyllda med en röra med créme fraiche, renkött, gräslök och riven pepparrot. Korgarna gjorde jag och Lykke genom att ånga det hårda brödet så det blev mjukt och sen forma det över en skål. 

Varmrätt – smörstekt abborre med potatis, löjromssås och smörslungade primörer. Abborrarna har vi fiskat i Lappland i somras och tagit med hem för detta speciella tillfälle.

 Jacob stekte dem på Muurikkan, det blir av nån anledning extra gott tycker jag. Sen är det ju praktiskt eftersom den är så stor att vi kunde steka alla filéer samtidigt.

Detta är smak av sommar. Bland det godaste jag vet.

Efterrätten – rompäron, nygjorda och vintage. 🙂 De som vi kallar vintage är päron  som vi lade in 2015… numera skämtsamt även kallade fyllepäron. Väldigt spritstarka 🙂 Recept hittar ni HÄR. Serveras med vaniljglass och vispad grädde. Givetvis bjöd vi även på varma hjortron som vi plockat i Lappland – det måste man nästan med detta tema 🙂 

Underbar kväll på alla vis. Så trevligt! Älskar såna här middagar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: