img_7613

Vet ni vad programledare och tv-folk gör på fritiden? Tänker på nya roliga programidéer. Ja, alla kanske inte håller på så men många av oss gör det och det är väldigt roligt. Att komma på en helt unik programidé är inte så lätt. Det mesta finns redan i någon form, nånstans i världen men det är klart att det ändå går. Det dyker ju trots allt upp nya program varje år. Ofta är det varianter av sånt som finns, tex så är det många produktionsbolag som gjort varianter på Bonde söker fru. Efter vår första säsong och den enorma succé programmet hade så gjorde man “Ensam mamma söker” och året därpå “Frusna hjärtan”. Tro, hopp och kärlek på SVT där präster söker kärlek är också likt Bonden eftersom man satsat på en yrkesgrupp som söker kärlek. Detta menar jag inte är något negativt, inte alls, det är så klart naturligt att man försöker haka på en trend. Bonden är inte så speciell, jag tog bara det som ett exempel, detta görs med alla stora program. Allsång på Skansen i Svt blev Lotta på Liseberg i TV4 tex. Finns massor av exempel.

https---asset-images.tv4play.se-VMan-P303-VMan-P3036633-I1540804_QZ

Ett annat sätt att skapa nytt är att göra det personligt. Bygga upp ett program kring en person – som tex “Berg flyttar in”. Det som gör programmet unikt är att det är just Carina Berg som flyttar in. Parneviks är ett annat sånt exempel. Jag har fått igenom tre programidéer under mina år på TV4 och det är väldigt kul så klart. Dessa är inte särskilt unika men det har varit väldigt uppskattade just för att de varit svenskproducerade.

imageproxy.b17g.services

Det är djurprogram vi gjort, Farligt Möte, Djur i fara och Linda och djurens hjältar, och det som gjort dessa till egna titlar är att det just är en svenska varianter. Självklart hade Tv4 kunnat köpa in utländska djurprogram istället men det som gjorde dessa program speciella för er tittare var ju just att det var svenskt och ni hade mig som programledare, en vanlig svensk tjej, som inte är expert utan bara just en vanlig tjej som gillar djur. Nån man lättare kan identifiera sig med. Det känns personligare, man blir mer berörd, och så känns det lite läskigare när jag plockar upp en orm än när ett superproffs som hållit på med ormar hela sitt liv gör det.

FullSizeRender.jpg-6

Det jag märkt senaste åren är att man på produktionsbolag gör just så att man tänker sig en programledare och så bygger man ett program runt honom eller henne. Jag har det senaste året blivit kontaktade av flera olika produktionsbolag med just såna idéer. Väldigt spännande och kul så klart. Dessa pitchas sedan, presenteras, för TV4 och därefter tar processen igång. Ibland går det vidare och ibland inte… Just nu sätts tablån för hösten 2018 så detta är ett gediget jobb så klart. Ett av de program som tagit ett litet kliv vidare i funderingarna med mig i huvudroll gillar jag jättemycket. Vi får se om det blir av eller inte, men idéen är väldigt kul.

img_8842

Sedan har jag en egen ny idé som jag utvecklar tillsammans med min producent för Bonde söker fru, Mia Stalin, och den är sååååå bra! Inget som säger att TV4 kommer älska den, det återstår att se, men jag skulle själv verkligen vilja se detta program och jag tror att många av er som älskar Bonde söker fru skulle tycka mycket om detta…

Jag kan så klart inte avslöja några detaljer men det kommer så småningom. Blir det inte av så kan jag ju berätta, och blir det av så kan jag berätta. Bara inte just nu. 🙂

Kul också att Bonde söker fru nu snart drar igång, vi har en kanonsäsong framför, med några sköna ändringar och nyheter. I år blir det liksom dubbelt så mycket Bonde söker fru – i flera olika bemärkelser…

Håll ut, det kommer snart!

Kram Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: