Skärmavbild 2017-08-30 kl. 08.35.19

Mark Levengood har fått stora rubriker i både Expressen och Aftonbladet efter att ha gett bland andra Bonde söker fru “en känga”. Så här lyder citatet:

– Jag har faktiskt inte sett de andra programmen, men vad jag tror gör oss annorlunda är att vi har absolut inget krav på att de ska bli ihop med nån. Min ambition har bara varit från första början att göra ett program som kan få folk att våga börja dejta fast man varit singel ganska länge, säger han till Aftonbladet.

Att Mark inte sett Bonde söker fru är inget konstigt, man kan inte se allt som visas på teve, men han borde nästan se det för jag är säker på att han skulle älska det! 🙂 Bonden har så klart inte några krav på att någon ska bli ihop med någon utan bygger på precis samma princip där vi försöker hjälpa våra bondesinglar att våga ta steget mot kärlek. Våga öppna upp, våga börja detta, våga börja hoppas…

img_7554-1

Faktum är ju att Bonde söker fru är lite av de svenska dejtingprogrammens moder, och detta säger jag inte för att skryta, vi bara råkade vara först. För 12 år sedan drog vi igång och det blev en enorm succé. Efter det ville alla kanaler ha sin egen dejtingsåpa. TV3 satsade på “Ensam mamma söker”,  Kanal 5 försökte med frusna hjärtan och efter några år kom SVT med Tro, hopp och kärlek. Jag säger nu absolut inte att Tro, hopp och kärlek är en kopia eller ett försök att vara Bonde söker fru, detta är ett helt eget program så klart men det finns många likheter..  Präster är precis som bönder en yrkesgrupp som båda i viss mån har det lite besvärligare när det gäller dejtandet av olika anledningar och i båda dessa program så försöker man hjälpa dom att komma igång och förhoppningsvis också hitta kärlek. De personer som är med, både bönder och präster och ensamma mammor för den delen, är väldigt modiga, och det är en otrolig ynnest att få hjälpa till. När man sedan får vara med när det lyckas, när riktig kärlek uppstår så är känslan obeskrivlig. Dessa program är inte bara vanlig tv-underhållning, de förändrar folks liv. För min del är därför alla dejtingprogram som görs med den här typen av engagemang, respekt och underbara singlar mer än välkomna. Tror nog att både “Taxichaufför söker fru”  och “Ensam pappa söker” … också skulle kunna gå rätt bra. 🙂

FullSizeRender.jpg-6

Det Bonde söker fru är väldigt noga med är så klart att aldrig tvinga ihop folk i relationer, valen är alltid helt fria och i vissa lägen vill bonden inte ens göra ett val och då blir det så. Vi hjälper till att våga, ger i den mån vi kan goda råd, lyssnar och sen hoppas både vi och framför allt bonden att det ska gå väga. Att äkta kärlek ska uppstå!

Mark säger också att han inte skulle klara av att tvinga ihop folk i relationer. Jag tror inte att han menar att vi gör det i Bonde söker fru, han bara rent krasst konstaterar att han inte skulle klara av att tvinga ihop folk i relationer…vilket ju är fullt förståeligt för det vore ju fruktansvärt om nån tvingade ihop folk.

Mark utstrålar vänlighet och omtanke, och för mig är det romantik. Att bry sig om andra människor. Pressa ihop folk gör han inte, så klart, det behöver man inte göra. När kärlek uppstår så är det det mest självklara som finns, då behöver man inte pressa, och när inga känslor finns är det ju lika uppenbart. Man behöver inte pressa, bara lyssna och bry sig. Anledningen till att Bonde söker fru har ett så otroligt fint facit genom åren är för att alla som jobbar med programmet lyssnar på de som är med och verkligen försöker att göra sitt yttersta för att på alla vis hjälpa våra bönder och deras utvalda att hitta rätt väg till kärleken. Detta är hemligheten bakom vår succé.

IMG_5022-1

Så nej jag ser inte Marks uttalande som en känga till Bonde söker fru, inte alls. Vi jobbar med samma typ av program och det här är väldigt fina och engagerande program. Jag är stolt över mina medarbetare och de program vi gör. Snart är vi igång med en ny säsong och i år är det mer kärlek än nånsin. Det är något att se fram emot. Tills dess så kollar vi Tro, hopp och kärlek och hoppas på att prästerna också hittar lyckan.

Ha en underbar dag!

Kram Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: