Det är idag exakt 20 år sedan Robinson sändes för första gången. Det är värt att uppmärksamma. Robinson förändrade tv-världen och var början till lång, ännu pågående, era av utmanande spännande dokusåpor. 


Jag älskar Robinson och har alltid gjort det, så självklart var det en stor ära för mig att få leda programmet när TV4 tog över det 2009. Vi spelade in på Filippinerna och det var minsann en säsong att minnas – herre jösses vad hårt det var. Särskilt för laget som inte fick åka till en paradisstrand utan hamnade i träsket… 


Jag har så otroligt många minnen när det gäller Robinson och man skulle kunna tro att främst handlar pakter, intriger och svält men lika mycket som något annat minns jag alla spännande relationer och kärlek! Man vill ju gärna tro att det som behövs för att överleva på en öde ö är att kunna göra upp eld, fiska och vara stark i tävlingar men helt ärligt så handlar Robinson nästan mer om relationer. Relationerna till lagkamraterna, till motståndarna och till någon som man bryr sig lite extra om…


Kärleken är stark och behovet av fysisk närhet är stort – även på en Robinsonö. Ibland kanske ännu starkare här än nån annanstans just för att man känner sig så ensam. Jag vet att man kanske tänker att det ju borde vara omöjligt att bli kär när man svälter, svettas, sover dåligt och inte har vare sig tvål eller tandkräm… men tro mig, kärleken bryr sig inte om sånt 🙂 
Till och med i skitiga träsket där våra deltagare praktiskt taget krälade i gyttja och blev uppätna av mygg och insekter uppstod kärlek. Mika Svensson och Michel ”Mischa” Berendji fann varandra och höll ihop långt efter att de sen kommit hem igen. Tror ni att dom inte kysstes för att de inte hade nån tandborste så tror ni fel… 🙂

Det här är ju bara ett exempel, det finns många kärlekspar och heta romanser genom åren, alla minns väl Emma Andersson och Mille till exempel. Faktum är att det hänt grejer så gott som varje säsong och det tycker jag är så läckert! Kärleken behöver inte en dusch och god mat för att uppstå och näras, kärleken är lika gärna svettig, smutsig och trött och utsvulten. Det älskar jag.


Det här tog man fakta på när man senare gjorde Robinson – love edition. Jag var programledare och vi spelade in i Kambodja. Fantastiskt spännande säsong där deltagarna uttalat att man tävlade i par och slapp smyga iväg utan faktiskt fick dela hydda. I början var killar och tjejer uppdelade på två olika lag – och då hade vi nattvakter på plats sovandes i tält för att att inte deltagarna skulle smyga ut i skogen och mötas i hemlighet. Vi hade inga nattkameror och fick inte heller några uttalade romanser under inspelning-  men romanser fick vi! Inte på kamera där och då men efteråt – i massor. Rickard som på ön var förtjust i Melissa åkte hem och blev tillsammans med Denise, jag skrev om det HÄR. Och Kalle, på bilden ovan, som blev bortvald inför finalen av Jennifer (som istället valde Dan) väntar nu barn – med Jennifer! Kalle berättade för mig redan i våras och nu är det officiellt. Kalle och Jennifer är förlovade och gravida! Angående Dan… som för övrigt vann med Jennifer… så blev han ihop med en i teamet som heter Sofia . De är också fortfarande ihop.


Så ja Robinson är egentligen lite en förtäckt kärlekssåpa 🙂 Är man singel men inte bonde, eller präst eller ensam mamma, ja då kan man gott söka sig till Robinson i jakt efter kärlek – för där är chansen till skön svettig romantik både sannolik och stor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: