img_0890-1Om en vecka drar nya säsongen av Bonde söker fru igång och jag kan lova att det är en fantastiskt spännande och känslosam höst vi har framför oss. Det här är en av de bästa säsongerna nånsin just för att den är så oförutsägbar, överraskande, rolig och dramatisk men framför allt fylld av så mycket värme och het passionerad kärlek.

img_7609

Innan det hela drar igång tänkte jag berätta lite om hur det faktiskt går till när kärlek uppstår. Bonde söker fru är till skillnad från många andra program ett väldigt långvarigt projekt varje säsong. Det här är inte nåt vi spelar in på 3 veckor utan vi pratar månader. Direkt efter årsskiftet börjar vi att prata med de nya bönderna. Av hundratals singelbönder som anmält sig eller blivit anmälda så väljs ett 40-tal ut som vi sedan besöker och pratar med.

FullSizeRender.jpg-6

Av dessa är det 8 som går vidare till vårt program. Vilka som väljs ut och varför är inget jag är delaktig i men som allt annat i Bonde söker fru så är det framför allt innerlighet och att man känner att det finns en uppriktigt längtan efter kärlek som ligger till grund. Redan i februari åker vi sedan ut på och spelar in på gårdarna. Det är då jag möter bönderna och presenterar dem för er. Det är då vi filmar det första avsnittet av Bonde söker fru – nämligen presetationsprogrammet.

Första inspelning tar cirka tre veckor att spela in och det sänds sedan i april. Det är ett väldigt viktigt program så klart för det är ju då bönderna presenteras och ni tittare får möta dem för första gången. Vi uppmanar er att skriva brev ifall ni tror att det skulle kunna bli kärlek och detta är med andra ord det första riktiga steget mot att finna kärleken.

img_7554-1

Efter att programmet sänds börjar alltså kärleksbreven från er tittare att trilla in till våra bönder. Alla brev sorteras och samlas ihop under de kommande veckorna. Sedan är det dags för brevutdelning. Detta brukar ske med start i slutet av april eller början av maj. Nu åker jag runt till alla bönder och delar ut kärleksbreven. En underbar tid med mycket förväntningar, glädje och skratt. Vi läser brev tillsammans och bönderna får efter att ha läst och känt efter göra ett första val. Redan här är ju dejtingprocessen i full gång. Bonden tog första steget genom att visa upp sig i teve och berätta vad han eller hon drömmer om och längtar efter, sedan ser olika personer detta och skriver ett svar till varför de borde ses. Det är här ett väldigt viktigt skede i bonde söker fru. Det är här allt börjar.

convert-3

Bönderna väljer ut 10 brevskrivare ur brevhögen, de 10 personer som de känner sig mest nyfikna och intresserade av och dessa bjuder vi då in Sundbyholms slott. Detta sker i slutet av maj. Bönderna har då läst breven de fått om och om igen och börjat göra sig en bild av personerna de ska träffa. De har börjat längta, börjat hoppas och drömma. Likadant är det för brevskrivarna. Många tror på kärlek vid första ögonkastet, så även jag, och vid det här laget så vet jag det kan ske. Kärlek kan uppstå vid första ögonkastet. Därför blir det också så otroligt spännande när de äntligen möts på riktigt. På slottet blir det sedan speeddejt och gruppdejt och bönderna gör sina val. När dagarna på slottet är över har var och en av bönderna 4 utvalda som de vill bjuda in till gården.

img_6112

Sedan kommer gårdsinspelningarna. Vid det här laget har vissa av bönderna redan börjat få känslor för någon eller några. Känslomässigt är vi redan en bra bit på väg. Bönderna ända sedan de fått läsa breven och brevskrivarna ända sen de såg sin bonde på teve för första gången… vi pratar alltså april. Sedan i april har de alltså hunnit tänka, känna, fundera. Vi spelar in två gårdar åt gången med start runt den 6 juni. Alla fyra gårdar brukar vara klara runt den 10 juli. Tiden på gården är inte så lång, cirka 10 dagar, men den är väldigt intensiv. Då är det dags att åka på resa. I mitten av juli är allt klart. Då vet vi ifall det blev kärlek eller inte, och alla år har det funnits kärlek.


När sista valet är gjort åker bönderna och deras utvalda på kärleksresa, detta händer i mitten juli. Efter det är det paus. Teamen och alla vi som jobbar med programmet har semester och våra nya kärlekspar få tid av njuta av och än bättre lära känna varandra.

I september kommer uppföljningen med återblickar. Vad hände sen? Jag åker runt till alla igen för att se hur det står till med kärleken. Vilka har fortsatt att hålla ihop och älska vilka har gjort slut. Det brukar vara en känslosam tid men i slutändan har vi ändå alla år stor kärlek. Detta är 12 säsongen och vi har fått uppleva många bröllop och fantastiska kärlekshistorier vid det här laget – och det har fötts 15 bondebäbisar. Det är ju helt sanslöst faktiskt. Måste nypa  mig själv i armen ibland. 🙂

Jag är oerhört tacksam över att få ta del i alla dessa modiga människors liv och jag är så glad över all de kärlek vi får se. Nästa onsdag, den 27 september, drar nya säsongen i gång och jag kan lova er att ni kommer inte att bli besvikna. Bonde söker fru kommer även i år att ge er allt från svartsjuka och tårar till fnittrig förälskelse, passionerade möten och den stora kärleken. Det är sååååå underbart att ni kommer baxna!

På min instagram @linda_lindorff kan ni följa med just nu under pågående inspelning och framöver under säsongen kan ni lätt här ställa era frågor och kommentera. Ser fram emot att lära känna er! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: