La upp ett klipp på min insta igår där Lykke lagar fisksoppa och bakar bröd och det var många som frågade efter receptet. Otroligt kul att min Lykke kan inspirera så, hon är ju så liten 🙂 men ja, det hon lagar är väldigt väldigt gott så jag förstår. Gårdagens mat var fantastisk! 


Så här ungefär gör hon: bryner purjolök, morötter, potatis, vitlök och lök i olivolja. Häller på vatten, vitt vin och tar sen fiskbuljongtärning, färsk timjan och saffran. Igår även rosmarin. Sist tillsätter hon lax, torsk och färska räkor. Klart!

Vill ni ha brödreceptet så kan ni kolla HÄR.


Lykke gjorde en aioli till också. Två äggulor, 1 tsk dijonsenap, 1 msk rödvinsvinäger, skulle vara vitvinsvinäger men det hade vi inte så hon tog rödvinsvinäger… vispa in 2.5 dl matolja. Sakta. Sen vitlök. Klart.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: