Det är en väldigt konstig grej som jag aldrig berättat om men… jag har faktiskt fått ett erbjudande om att jobba som tv-kock i Tyskland. Jag vet, det är helkonstigt men likväl det är sant… 🙂

Jag och en kollega pratade idag om olika jobb man haft, sommarjobb och sånt, och hon frågade mig sen om jag nånsin fått något oväntat uppdrag som jag inte kände mig lämpad för och tackat nej till – och svaret är ja… jag har tackat nej till att bli tv-kock i Tyskland… 🙂

Det är mycket som är konstigt i detta… för det första är jag ju inte kock och för det andra pratar jag inte tillräckligt bra tyska, kan nästan ingen tyska alls faktiskt…. Jag minns så väl när jag förklarade detta för den tyska producenten och att han då svarade att det inte spelade nån roll. Tyska kunde jag lära mig prata och det fanns ju recept…:)


Jag undrade så klart varför de ändå ville ha mig och svaret var då att de sökte bland svenska programledare efter nån som var lite som “Mat-Tina” för henne hade de sett och hon var förebilden… Jag var tydligen lite lik henne tyckte dom och… de hade sett mig äta mycket olika saker i programmet När & fjärran och tyckte att jag kändes naturlig framför kameran…


Det här var ju som ni förstår några år sedan… jag var fortfarande resereporter på När & Fjärran och Mat-Tina har precis fått sitt stora genombrott. När kan detta vara… kanske 2003? 🙂 I vilket fall så kan jag idag lite fundera över vad som hänt ifall jag tackat ja till detta konstiga erbjudande. Om jag blivit tv-kock i Tyskland…. det är en rolig tanke. Jag tror nog att jag inte blivit kvar så länge för nån succé hade det garanterat INTE blivit. Herre gud. Men nog hade det varit roligt att se nu. Tänk att plocka fram ett par dvder och visa för barnen när mamma lagar mat – på tyska. Så hysteriskt kul att se.

På tal om tv-program… behöver er hjälp med att välja djur – gå in på min insta och tyck till @linda_lindorff 

Trevlig helg! 

Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: