Idag lagade Wilhelmina familjelunch – köttbullar i tomatsås på spanskt (och italienskt) vis – albondigas con salsa de tomate. Det blev otroligt gott. Så här gjorde hon.

Mald kalvfärs blandas med riven parmesan, ströbröd, salt och peppar. Rullas till stora köttbullar. Dessa ska inte va små.

Såsen – fräs lök och vitlök i olivolja, lägg i körsbärstomater, värm tills de spricker, häll på en burk krossade tomater. Buljongtärning, färsk basilika, oregano. Häll på lite vitt vin. Låt puttra.

Stek köttbullar tills de fått färg, lägg ner i såsen, låt stå i ca 10 min på medelhög värma. Servera med pasta, sallad och parmesan. 


Gott och läckert och lättlagat! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: