Starving bear

Jag blir så förtvivlad. Ser bilden och mitt hjärta går sönder. Jag blir så fruktansvärt ledsen, våra älskade djur! De dör framför ögonen på oss! Isbjörnen är ett så magnifikt djur – stark, explosiv, smart och vacker. Så ser man det här. Det är så oerhört sorgligt.

IMG_5643

Noshörningarna – kritiskt utrotningshotade. Det dödas en noshörning var 8:e timma i Afrika för hornens skull. Jag blir så förbannad när jag tänker på det, det är ju inte klokt! Det dödas faktiskt just nu fler än det föds vilket så klart innebär att det inte dröjer många år innan de är borta. I dagsläget är priset för noshörningshorn högre än priset på guld på den svarta marknaden och det gör så klart frestelsen än större för tjuvjägare. Om ingen var beredd på att betala för dessa horn så skulle djuren heller inte skjutas.

elefanttjur

Var 15e minut dödas en elefant i Afrika på grund av efterfrågan på deras betar. Hör på den siffran! Det är inte ofattbart. Fyra elefanter i timmen – dygnet runt! Jag fattar att debatten just nu handlar om andra viktiga saker men detta är också viktigt. Vi kan inte blunda för detta! Om vi låter det fortgå som kommer våra barn att växa upp i en värld utan djur som elefanter, lejon, noshörningar och andra fantastiska djur. De kommer att vara utrotade, för evigt borta från vår jord. Det här måste vi påminna oss om. Det finns ca. 400 000 elefanter kvar i det vilda och om det fortsätter i denna takt finns det knappt om ens några vilda elefanter kvar inom 10 år. Tänk på den siffran, hur gamla är dina barn om 10 år? Vi pratar inte 100 år, eller 50 år – utan 10 år. Elefanterna, dessa sagolika snälla kloka djur är borta om 10 år.

imageproxy.b17g.services

I Afrika beräknas finnas mellan 15 – 20.000 vilda lejon kvar och de minskar snabbt i takt på grund av att vi människor breder ut oss.  Gorillorna – på så många vis lika oss – av låglandsgorillan finns ca 800 individer kvar. Så ofattbart sorgligt.

Jag har haft förmånen att få jobba med djur och människor som vigt sina liv åt att rädda dem.  Det är så viktigt att förstå vad som händer i vår värld och låta människor som har kunskapen och engagemanget att inspirera oss. Vi har ännu möjligheten att göra skillnad, än är det inte för sent.

Vi pratar just nu om att göra ännu en djurserie. Det är ofta rätt struliga, obekväma och kostsamma produktioner men det är också viktigt att en kanal som TV4 visar att de bryr sig och ni har alltid visat ett stort intresse och engagemang – och det är väldigt avgörande! 

Bara på instainlägget så visade ni det tydligt med flera tusen gilla, 125.000 visningar och 319 kommentarer. 

Tack för det. Ni är underbara. 

Kram Linda  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: