Så klart har jag som så många andra just nu funderat lite extra över hur jag upplevt och upplever min omgivning, och i mitt fall även min arbetsplats på TV4 under mina år som programledare. Jag trivs väldigt bra på TV4 och jag har faktiskt aldrig upplevt mobbing eller trakasserier. Däremot har mitt jobb i rutan gjort att jag får många oanständiga förslag och perversa bilder skickade till mig – snuskmedddelanden och penisbilder från okända män.


Det här är förstås konstigt och perverst men jag upplever det inte som skrämmande eller hotfullt. Däremot så ställer jag mig varje gång frågan varför. Skickar de detta till mig i tron att jag ska gå igång på det och se det som en flört – eller är det här trakasserier?

Det är penisbilder i alla de varianter och storlekar… och jag får känslan att några av dem faktiskt är lite stolta över det de visar upp. Jag har inte polisanmält det här men jag har sparat bilder, visat upp dem för vänner för att få deras utlåtande om hur de uppfattar det och jag har blockerat de som skickat bilderna. För hur bilderna är må se ut och vad syftet än må vara så vill jag så klart inte ha dem.

Det som är avgörande här är ju vad avsändarna har för avsikt. Skickas bilder till mig i tron att jag vill ha dem? Tror de att jag blir smickrad och kanske till och med lite sugen? Eller skickas de till mig för att göra mig upprörd, äcklad och illa till mods?

Oavsett hur jag känner och vad som är avsikten så är ju de här killarna en form av blottare. Och då borde det ju anmälas. Samtidigt så pratade jag med en tjej som är på Tinder och hon sa att där är det väldigt vanligt att man skickar bilder – dick pics och tit pics… alltså förlåt men what? Jag är ju inte på Tinder, och inte singel och kanske av en annan generation…  men detta som hon sa gav mig ändå ett nytt perspektiv på det hela.

Kan inte låt bli att tänka ifall jag nu skulle skicka bilder på mitt kön eller mina bröst till nån av dessa okända män – hur skulle han uppfatta det då? Skulle han bli smickrad, se det som en flört? eller skulle han känna sig sextrakasserad?

Jag är lite förvirrad i allt detta ska jag ärligt erkänna men en sak är ändå säker – jag går inte igång på penisbilder från okända män, jag blir heller inte upprörd av det, så vad anledningen än må vara att ni skickar de här bilderna så kan ni sluta. Tack. Och… ni som har åsikter och förklaringar och svar… skriv till mig på instagram för detta fenomen med dick pics och tit pics vill jag faktiskt förstå.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: