​Osso Buco är en av mina absoluta favoriträtter och i lördags skulle barnen laga det till hela familjen. Det fanns inte kalvlägg på affären så detta är en lite annorlunda Osso Buco gjord på fläskfilé. Vi hade heller inget vitt vin men barnen hittade en gammal flaska Jacobs Creek från Australien med bubbelvin… väldigt speciellt men vet ni vad – det blev så otroligt gott!

Här är receptet:

Fläskfilé, morötter,purjolök rotselleri, lök, vitlök, buljong, bubbelvin (inte sött utan torrt), passerade tomater.

Hacka och fräs morötter, lök, rotselleri och purjolök i smör och olivolja. Lykke brukar blanda och det blir väldigt bra.

Stek fläskfilén i bitar i separatpanna. Häll över i stora grytan. Häll på vin, Lykke tog en hel flaska…, ett halvt paket passerade tomater, ox – eller kalvbuljong – flytande eller tärning spelar ingen roll. Släng i massor av vitlök! Låt koka en timme och gör under tiden gremolata.

Gremolata – recept

En kruka persilja, en hel vitlök, två citroner, olivolja

Finhacka vitlöken, typ 10 klyftor måste finnas massor av gremolata, det är så viktigt till den här rätten. Riv skalet av två citroner, hacka persilja, vi tog en hel kruka, rör ihop och häll på lite olivolja. Många kör utan olivolja men jag gillar att ha i den både för smak och konstisens.

fullsizerender-17

Servera med kokt potatis, lite sallad om man vill, och nybakat bröd. Här finns recept på Lykkes Lantbröd. 

Smaklig måltid!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: