Hemgjord pizza på grillen! Pizzadeg:

1/2 paket jäst, 5 dl vatten, lite havregryn, salt och vetemjöl. Låt jäsa medan du gör tomatsås. Ca 15-20 min. Tomatsås: passerade tomater, vitlök (typ 5 klyftor – vitlök är gott) kalvfond eller buljongtärning, ett gäng körsbärstomater. Koka ihop med kryddor som oregano och basilika och vitpeppar tills körsbärstomterna spricker. Baka ut degen, ta på den varma tomatsåsen, lägg på sånt du gillar – salami, mozzarella, oliver, och riven ost. Toppa med ruccola eller färsk basilika. Grädda ca 15-20 min på grillen. Eller på 200 grader i ugnen ung lika länge.

Väldigt gott blir det! Detta kan ni prova idag. Kolla in barnens nya insta konto om ni vill på @systrarna_lindorff där finns mycket gott!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: